Αντιμέτωπος με οριστικό λουκέτο βρίσκεται ο όμιλος Arcadia, συμφερόντων του Sir Philip Green υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται εταιρείες όπως η TopShop και η Dorothy Perkins.

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ενδεχομένως να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης ακόμη και σήμερα, γεγονός που θα καταστήσει επισφαλείς συνολικά 13.000 θέσεις εργασίας διεθνώς. Πηγές από το περιβάλλον του Sir Green ανέφεραν στο BBC ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία διάσωσης.

Με το νέο καθεστώς ο όμιλος θα επιχειρήσει να προστατευθεί από τους πιστωτές του, ή διαφορετικά θα πωληθεί κατά τμήματα ή ολόκληρος.
Τα σημαντικότερα brands της Arcadia πάλευαν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό κυρίως διαδικτυακών ονομάτων στον χώρο των λιανικών πωλήσεων ειδών μόδας, όπως οι Asos, Boohoo και Pretty Little Thing. 

Κάποια από τα brands της πάντως αναμένεται να επιβιώσουν υπό κάποιο καθεστώς.

Ο όμιλος Frasers του δισεκατομμυριούχου Mike Ashley (ήθελε να αγοράσει μετοχές των Attica Stores και FF Group) έστειλε την Κυριακή επιστολή στην διοίκηση του ομίλου Arcadia προσφέροντας έκτακτο δάνειο 50 εκατ. λιρών, προκειμένου να την διευκολύνει με ζητήματα βραχυπρόθεσμών ταμειακών ροών.

Την ίδια ημέρα, ωστόσο, πηγή από τα ανώτερα κλιμάκια της Arcadia ανέφερε: “Εάν το πρόβλημα ήταν ένα ποσό της τάξης των 50 εκατ. λιρών, θα το βρίσκαμε σε πέντε λεπτά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here