Δημοσιογράφοι και παρουσιαστές συμπεριλαμβάνονται στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων εν όψει των εκλογών του Ιουνίου.

Ο Λάμπρος Παναγιώτου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, θα είναι υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης οι παρουσιαστές-δημοσιογράφοι του Alpha Δημήτρης Παπανώτας και Δημήτρης Πανόπουλος.

Ο Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος, πρώην ιδιοκτήτης του TVXS και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επί σειρά ετών, θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά.

Με το κυβερνών κόμμα υποψήφιος θα είναι, ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος αποχαιρέτησε το κοινό του ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Μουρούτης εκδότης και δημοσιογράφος (την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά).

Υποψήφια με τη ΝΔ για τις ευρωεκλογές θα είναι η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Βίκυ Φλέσσα, η εκπομπή της οποίας μεταδίδεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής και στο παρελθόν μεταδιδόταν από την ΕΡΤ.

Με το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι προκρίνεται ένα μεγάλο όνομα από τον χώρου του μπασκετικού ρεπορτάζ. Αυτό είναι του Βασίλη Σκουντή.

ΕΠΙΣΗΣ από την Νέα Δημοκρατία: Μαρία Σπυράκη, Δημήτρης Τσιόδρας, Βίκυ Φλέσσα

ΕΠΙΣΗΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ: Στην προκριματική διαδικασία βρίσκονται οι δημοσιογράφοι: Δώρα Αυγέρη, Δημήτρης Πανόπουλος, Δημήτρης Παπανώτας, Στέλλα Μαϊμάρη, Ευάγγελος Αντώναρος,  Σπύρος Δενδρινός, Λάμπρος Παναγιώτου, Παναγιώτης Τσοχλιάς, Δώρα Τσαμπάζη, Άρης Σκούρτης.

Το ΚΚΕ και άλλα κόμματα δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα υποψηφίους.