Της Ελενας Ερμείδου

Οι ασφαλιστικές θέλουν να υπερέχουν στην ακρίβεια των αναλύσεων τους για τον κίνδυνο, στις εκδόσεις νέων προϊόντων, στην εξυπηρέτηση των πελατών τους. Επιζητούν να εκδίδουν ακριβείς πραγματογνωμοσύνες για να αποζημιώνουν σωστά, περιορίζοντας τις πιθανότητες μίας ασφαλιστικής απάτης.

Το παρελθόν

Η τεχνολογία είναι το μέσο για να επιτύχουν τους στόχους τους. Η σωστή χρήση της βοηθά τις ασφαλιστικές να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, να βγάλουν νέα προϊόντα να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους των νέων επιχειρήσεων. Τεχνητή Νοημοσύνη, (IoT), Big Data, κτλ υπόσχονται πολλά.

Ενώ, αναγνωρίζουν τα οφέλη της τεχνολογίας, υπήρξαν μεγάλα κενά και μεγάλη απόσταση στο τι ανακοίνωναν και τι έκαναν, οι ασφαλιστικές.  Οι αναβαθμίσεις των συστημάτων υπήρξαν δεν ήταν ποτέ ριζικές. Ένας πολύ σοβαρός λόγος ήταν το κόστος και η απόσβεση των επενδύσεων. Την καθυστέρηση  μπορούμε να την αποδώσουμε και στον συντηρητικό τους χαρακτήρα, στο φόβο μήπως γίνουν λάθη τα οποία θα έπαιρναν την μορφή ντόμινο.  Πάντως το ότι ξεκίνησαν να κάνουν κάποια βήματα και να συνάπτουν συνεργασίες με με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αλλά και insurtech ήταν ένα βήμα υπολογίσιμο.

Το παρόν

Και ερχόμαστε στην εποχή του κορωνοϊού, όπου  κλήθηκαν οι ασφαλιστικές να στραφούν απότομα προς την χρήση της νέας τεχνολογίας για να διατηρήσουν τις ισορροπίες τους , να διατηρήσουν την παραγωγή τους όσο αυτό γίνονταν, να μπορούν να αποζημιώνουν και να επικοινωνούν με τους πελάτες τους.

Σήμερα στην μετά κορωνοϊο εποχή οι ασφαλιστικές καλούνται να κάνουν πολύ σοβαρές κινήσεις και να αρχίσουν να συναλλάσσονται με εταιρείες τεχνολογίας. Ωστόσο το τοπίο αλλάζει και για τις εταιρείες τεχνολογίας. Τα δεδομένα δεν είναι γνώριμα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μελέτη που δημοσίευσε χτες,γράφει ότι η παρουσία του  Covid19 ενίσχυσε τις αγοραίες αξίες των κορυφαίων εταιρειών που βρίσκονται στο τιμόνι της οικονομίας. Το αποτέλεσμα αυτό ενδεχομένως να φρενάρει την καινοτομία και τις επενδύσεις.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here