Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι κάτι που ακούστηκε πρόσφατα, ωστόσο οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία τον έφεραν στην επικαιρότητα (ενίοτε και με «βίαιο» τρόπο) για σχεδόν όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

Κάτι που, μέχρι αρκετά πρόσφατα, αφορούσε κυρίως τις μεγαλύτερες εταιρείες, πολύ σύντομα έγινε αντικείμενο ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και για μικρότερες εταιρείες και, τελικά, σχεδόν προϋπόθεση επιβίωσης για τις περισσότερες.

Η τεχνολογία μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, αλλά από μόνη της δεν είναι πανάκεια. Αν η χρήση της δεν συνοδεύεται από την ανάλογη αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο εργασίας, τότε η όποια επένδυση δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

Μιλώντας για επένδυση, τόσο οι πάροχοι τεχνολογικών λύσεων όσο και οι πάροχοι χρηματοδοτικών λύσεων (δηλαδή τα τραπεζικά ιδρύματα κατά κύριο λόγο) είναι σημαντικό να παρέχουν, παράλληλα, και προσιτά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς οι εταιρείες είναι ήδη εξασθενημένες οικονομικά από την οικονομική κρίση που προηγήθηκε της πανδημίας (και που συνεχίζεται ουσιαστικά ακόμα) και η οποία έχει επιδεινώσει σημαντικά την οικονομική κατάσταση των περισσότερων εταιρειών.

Πέραν αυτού, είναι εξίσου σημαντικό να παρέχονται σε κάθε επιχείρηση όχι απλώς οι πιο προσιτές λύσεις, αλλά παράλληλα και εκείνες που θα τη βοηθήσουν αφενός να βελτιώσει την εσωτερική της λειτουργία από πλευράς απόδοσης και κόστους και αφετέρου θα της επιτρέψουν να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της, αλλά και να δημιουργήσει μια υποδομή με βάση την οποία θα αναπτυχθεί.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός βασική προϋπόθεση για τον μετασχηματισμό κάθε επιχείρησης

του Aleksandar Preradovic, Country Manager, Dell Technologies, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα

Η Dell Technologies φέρνει στην Ελλάδα την παγκόσμια τεχνογνωσία της για να βοηθήσει τους πελάτες της να σχεδιάσουν και να επιταχύνουν το δικό τους πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού σε οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας δραστηριοποιούνται.

Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση σε σχέση με άλλες χώρες, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μας πρέπει να προχωρήσουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό τους, βελτιώνοντας προϊόντα και υπηρεσίες και ανακαλύπτοντας νέες πηγές κερδοφορίας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι απαραίτητος, γιατί δεν είναι απλά ο μετασχηματισμός του ΙΤ, είναι η βασική προϋπόθεση για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό κάθε επιχείρησης.

Στην Dell Technologies, μαζί με τους συνεργάτες μας, προσφέρουμε τρεις ξεχωριστές δυνατότητες στην Ελλάδα:

  • Συμβουλευτική για την αξιοποίηση της καινοτομίας στην επιχείρηση, με υποδομές ΙΤ που αξιοποιούν τα δεδομένα του πελάτη, διασφαλίζοντας την επιχειρηματική ανάπτυξη και την ασφάλεια.
  • Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υποστήριξης, πριν και μετά την πώληση, που διασφαλίζουν την απόδοση της επένδυσης. Η υποστήριξή μας επεκτείνεται σε όλες μας τις λύσεις, από τις συσκευές client ώς το data center και το cloud.
  • Πρόσβαση σε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που επιτρέπουν στους πελάτες μας να έχουν εναλλακτικούς τρόπους προμήθειας του τεχνολογικού τους εξοπλισμού και να πραγματοποιήσουν τις επενδύσεις τους έγκαιρα, χωρίς αντίκτυπο στη ρευστότητά τους.

Οι προοπτικές της αγοράς του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά μεγάλες και πιστεύω ότι η υλοποίησή τους είναι μονόδρομος για κάθε εταιρεία που επιθυμεί να παραμείνει υγιής και να αναπτυχθεί. Η τεχνολογία έχει ήδη αποδείξει ότι αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και για την ανθεκτικότητα σε πολύ απαιτητικές συνθήκες, και η ικανότητα αυτή προδιαγράφει την πορεία των επιχειρήσεων.

………………………

αναδημοσίευση, περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Μαρ-Απρ 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here