Η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ δεν είναι απλά μία εισηγμένη αλλά η διαχρονική ιστορία του ελληνικού χρηματιστηριακού θεσμού.
Ιδρύθηκε το 1902, εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 1912- είναι δηλαδή η δεύτερη παλαιότερη μετά την Εθνική Τράπεζα– διαγράφοντας 120ετή πορεία για να φθάσει να αποτελεί έναν από τους νευραλγικούς ομίλους της χώρας.
Πλέον με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, με 14 εργοστάσια τσιμέντου, με 127 μονάδες έτοιμου σκυροδέματος, με 228 λειτουργικές μονάδες συνολικά, με 5.359 εργαζόμενους σε περισσότερες από 15 χώρες ο διεθνοποιημένος ΤΙΤΑΝ-Cement και με έδρα τις Βρυξέλλες (από το 2018).
Από τους ομίλους, που διαφυλάττουν την ουσία και τον τύπο της Εταιρικής Διακυβέρνησης, με τον επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου να συμπληρώνει-σχεδόν- διετία στο τιμόνι και του ΣΕΒ (από τον Ιούνιο του 2020).
Για αυτό και όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση της Παρασκευής, με την κυκλοφορία της είδησης πως προχωρά σε επιστροφή κεφαλαίου έως 200 εκατ.€ (δηλαδή μείωση μετοχικού κεφαλαίου) την ακραία αντίδραση της μετοχής (έως τα 14,16 ευρώ) τις εν συνεχεία διευκρινίσεις για τον τρόπο, χρόνο κ.λ.π προϋποθέσεις διανομής του επουδενί συνάδουν με το όνομα και την ιστορία του ομίλου.