Μια στρατηγική συνεργασία ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Diamond S Shipping, μέτοχος της οποίας είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. Πρόκειται για τη σύμπραξη της Diamond με την έτερη μεγάλη ναυτιλιακή Norden μέσω της οποίας δημιουργείται η κοινοπραξία DiaNor.

Η δημιουργία της κοινοπραξίας σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις στοχεύει στην ενοποίηση δύο εκ των μεγαλύτερων εταιρειών που διαθέτουν tankers μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου.

Η συμφωνία και τα πρώτα στάδια

Σε πρώτη φάση η Diamond S Shipping θα συνδράμει στο νέο εγχείρημα με 28 tankers τύπου MR2, τα οποία θα διατίθενται στην αγορά και θα λειτουργούν μέσω του Norient Product Pool (NPP), ιδιοκτησίας της Norden.

Μαζί με τα πλοία της DiaNor, το Norient Product Pool θα διαχειρίζεται περίπου 150 δεξαμενόπλοια και θα εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές MR tankers παγκοσμίως.

Ο CEO και πρόεδρος της Diamond S, Craig Stevenson Jr., σχολίασε σχετικά:

«Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε τις κινήσεις ενοποίησης στη βιομηχανία δεξαμενόπλοιων. Η κοινοπραξία DiaNor είναι ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για την Diamond S. Πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει σημαντική αξία τόσο για τους μετόχους μας όσο και για τους πελάτες μας. Έχουμε συνεργαστεί με τις Norden και NPP στο παρελθόν και πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν έναν υπερσύγχρονο, παγκόσμιο εμπορικό οργανισμό. Η προσθήκη των σημαντικών δυνατοτήτων μας στο εκτεταμένο δίκτυό τους θα δημιουργήσει έναν ξεκάθαρο ηγέτη στον χώρο των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων».

Η DiaNor επιτρέπει στις Diamond S και NORDEN να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολύτιμους και υπάρχοντες πελάτες τους μέσω της πλατφόρμας NPP ακόμη καλύτερα, δημιουργώντας έναν καλά διαχειριζόμενο, ομοιογενή στόλο, εξασφαλίζοντας ευελιξία και ποιοτική εξυπηρέτηση.

Ο CEO της Norden, Jan Rindbo, τόνισε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωρήσαμε σε αυτήν τη συνεργασία με την Diamond S, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητά μας να παρέχουμε αποτελεσματικές παγκόσμιες λύσεις μεταφοράς στους πελάτες μας που διαθέτουν δεξαμενόπλοια MR. H Diamond S υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης της Norden στο παρελθόν και ανυπομονούμε για όσα μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί στο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here