Μετά από 40 χρόνια 91 εργαζόμενοι βρίσκονται οριακά στο φάσμα της ανεργίας και κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεφύγουν. Η απόφαση για παύση λειτουργίας του εργοστασίου της Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα κινητοποίησε και σήμερα Δευτέρα δεκάδες άτομα, που με τη στήριξη του εργατικού κέντρου μετέβησαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ώστε να ζητήσουν απο το συντονιστή την επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και την διαμεσολάβηση για επίλυση του σοβαρότατου ζητήματος που έχει προκύψει.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να ανασταλεί η διαδικασία των απολύσεων που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, με παρέμβαση του υπουργείου εργασίας και παράλληλα με ευθύνη του υπουργείου να οριστεί τριμερής επιτροπή για την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι. Μάλιστα μίλησαν απευθείας με τον γγ του υπουργείου εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως θε έχει επικοινωνία με την διοίκηση της Frigoglass ώστε να ανασταλούν οι αυριανές απολύσεις. Ο κ. Νεφελούδης είπε ωστόσο στους εργαζόμενους πως δεν μπορεί να προεξοφλήσει την αποδοχή από την εταιρεία αυτού του αιτήματος.
Στο μεταξύ, στην άμεση διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου τής Κάτω Αχαΐας προχωρά η Frigoglass. Όπως ανακοινώθηκε, αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού της, που αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής δομής της και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της Frigoglass.
Σημειώνεται, ότι η Frigoglass έχει υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου, προκειμένου η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες, τελικά, δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική.
Ο Όμιλος αποσκοπεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην καλύτερη δυνατή στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου.