Με προβλήματα διεξάγονται οι μετακινήσεις στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές με τις αρμόδιες Αρχές να συστήνουν την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Με μικρές καθυστερήσεις πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Με παράκαμψη μέσω Θήβας λόγω των πυρκαγιών και με μικρή χρονική καθυστέρηση, γίνονται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από και προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, Στέφανος Τσόλης.

«Από Θήβα γίνεται παράκαμψη προς Μαγούλα και από εκεί προς Ελευσίνα, με χρονική καθυστέρηση της τάξης της μισής ώρας, σε σχέση με την κανονική διάρκεια του ταξιδιού» επισήμανε ο κ.Τσόλης, σύμφωνα με τον οποίο για σήμερα είναι προγραμματισμένα 35 δρομολόγια στον άξονα Θεσσαλονίκης-Αθήνας (μετάβαση και επιστροφή), τα οποία γίνονται με πληρότητα κοντά στο 85%, τη μέγιστη επιτρεπόμενη -λόγω πανδημίας- από τον νόμο.

Στο ερώτημα αν υπήρξαν ακυρώσεις από πολίτες, που ανέβαλαν το ταξίδι τους με τα ΚΤΕΛ λόγω των πυρκαγιών, ο κ.Τσόλης απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι επιβάτες ταξιδεύουν για τις θερινές διακοπές τους και έχουν ήδη κλείσει και προγραμματίσει τη διαμονή τους στον προορισμό τους. «Χθες είχαμε πέντε λεωφορεία για Πειραιά, με τελικό προορισμό τα νησιά» τόνισε.

ΝΟΤΑΜ από την ΥΠΑ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώνονται από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν εκδοθεί και βρίσκονται σε ισχύ αγγελίες αποκλεισμού περιοχών (ΝΟΤΑΜ) για το σύνολο της πολιτικής αεροπορίας στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να διεξάγονται απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης.

Εφίσταται η προσοχή σε όλους τους αεροναυτιλόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των πτήσεων ΣμηΕΑ (Drones), για πιστή τήρηση των περιορισμών. Σε αντίθετη περίπτωση και λαμβανομένων υπόψη των έκτακτων συνθηκών, θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του Αεροπορικού Κώδικα.

Μποτιλιάρισμα στην Εθνική

Έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση προς την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου έχει διακοπεί από χθες η κυκλοφορία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών, κάνει η Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται από τη ΓΑΔΑ, λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στην γέφυρα Καλυφτάκη έχει δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς εκεί γίνεται αναστροφή υποχρεωτικά από την Τροχαία.

Για αυτόν τον λόγο παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση προς τη γέφυρα Καλυφτάκη, εκτός εξαιρετικών αναγκών, και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων.

Ακυρώνονται δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 58 & 59 ( Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα) καθώς και το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 885 (Καλαμπάκα – Αθήνα) εξαιτίας των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα, ανακοίνωσε νωρίτερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως αναφέρει αναλυτικότερα η ανακοίνωση, με βάση την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς και την αδυναμία κυκλοφορίας στο τμήμα Αθήνα – Οινόη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποχρεούται σε ακύρωση των αμαξοστοιχιών 58 & 59 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα) και της 885 (Καλαμπάκα – Αθήνα).

Πηγή: https://www.skai.gr/trainose-akyrosi-dromologion-eksaitias-ton-pyrkagion-poies-amaksostoixies-afora
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here