Αντικαταστάτες του John Cryan για να αναλάβουν την ηγεσία της γερμανικής τράπεζας, αναζητούν ήδη οι επικεφαλής της Deutsche Bank, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Της διαδικασίας αναζήτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου (ατύπως για την ώρα), ηγείται ο πρόεδρος Paul Achleitner, ο οποίος ωστόσο δεν έχει καταλήξει σε άμεσα, καθοριστικά σχέδια για τη διαδοχή στη γερμανική τράπεζα.

Οι συζητήσεις αυξάνουν την πιθανότητα ο Cryan, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος από το καλοκαίρι του 2015, μπορεί να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, το 2020.

Ωστόσο, μέλη του δ.σ. της Deutsche Bank δεν συμφωνούν στο σχεδιασμό για τη διαδοχή του CEO, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας.

Η έλλειψη σαφούς χρονοδιαγράμματος ή βεβαιότητας σε μια αλλαγή διοικητικού προσωπικού, θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την τράπεζα, επειδή στους πελάτες αρέσει η προβλεψιμότητα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμες χρηματοδοτικές ή συμβουλευτικές σχέσεις.

Έχει αυξηθεί η πίεση στον Cryan και σε άλλα στελέχη της Deutsche Bank, μετά από την ανακοίνωση ότι “έχασε” τους στόχους μείωσης του κόστους και ο οικονομικός διευθυντής ην προηγούμενη εβδομάδα προειδοποίησε για χαμηλότερα του αναμενόμενου έσοδα από το investment banking, αναφέρουν πηγές κοντά στην τράπεζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here