Εξαιρετικά ευμετάβλητο, ασταθές και κατά συνέπεια μη αξιόπιστο εκτιμά η Deutsche Bank πως είναι το πιο δημοφιλές crypto, Bitcoin, που χθες άγγιξε τα $9.400. Η Γερμανική τράπεζα, επικαλούμενη έρευνα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της, στηρίζει την άποψή της στο γεγονός ότι το bitcoin παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή του και προτρέπει ουσιαστικά τους ενδιαφερόμενους να μην επενδύουν σ’ αυτό.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην έκθεση του τμήματος των χρηματοοικονομικών της υπηρεσιών, «μολονότι τα crypto έχουν περάσει το σημείο εκείνο που απαιτείται ώστε να γίνουν ‘μόδα’, ωστόσο ακόμη βρίσκονται σε στάδιο προσαρμογής».

Στο διάγραμμα 1, σύμφωνα με τη Γερμανική τράπεζα, καταδεικνύεται η ευμεταβλητότητα που παρουσιάζει το bitcoin

Διάγραμμα 1
Η πορεία του Bitcoin από την αρχή έως τώρα

Οι πληρωμές Bitcoin εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα “μικροσκοπικό” κλάσμα των συνολικών πληρωμών, σύμφωνα με την τράπεζα (διάγραμμα 2).

Διάγραμμα 2

 Mπορούν τα crypto να φέρουν ριζικές αλλαγές στις πληρωμές;

Συνολικά, η τράπεζα πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δυνατότητα να “φέρουν επανάσταση” στις πληρωμές. Η Deutsche Bank δεν αποκλείει να κάνει αιφνιδίως την εμφάνισή του ένα νέο κρυπτονόμισμα πιο δυνατό που να ξεπεράσει ακόμα και το Bitcoin.

Στο τρίτο μέρος της σειράς της Deutsche Bank, που δημοσιεύθηκε επίσης την περασμένη με τίτλο, “Ψηφιακά νομίσματα: το τελευταίο σκληρό εργαλείο” , σημειώνεται πως το ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να καταστεί κύριο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια”. “Στην αρχή, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ριζικά τις πληρωμές, τις τράπεζες, τις κεντρικές τράπεζες και την ισορροπία της οικονομικής ισχύος”, δήλωσε η τράπεζα. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Deutsche Bank δήλωσε ότι τα crypto έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα μετρητά την επόμενη δεκαετία, καθώς το τρέχον σύστημα  φαίνεται “εύθραυστο”.

Το Bitcoin είναι μη αξιόπιστο. H Deutsche Bank;

Μπορεί η ανάλυση της παγκόσμιας εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Φρανκφούρτη να έχει βάση αλλά το θέμα της αξιοπιστίας απαιτεί πολλές φορές και την σύγκριση. Πόσο αξιόπιστη είναι η κριτική και η ανάλυση που γίνεται από έναν παγκόσμιας εμβέλειας χρηματοοικονομικό, πιστωτικό και επενδυτικό φορέα, όπως η Deutsche Bank, που έχει χάσει το 95% από την κορυφή του παρακάτω διαγράμματος που δείχνει την πορεία της μετοχής της τράπεζας;

Για να είμαστε πιο δίκαιοι μια συγκριτική ανάλυση της πορείας τόσο της DB όσο και του “βασιλιά των Crypto” θα είχε μεγαλύτερη σημασία. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει ακριβώς αυτό. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Με γαλάζια γραμμή η πορεία της μετοχής της DB και με κόκκινη του Bitcoin

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα όπως έγινε γνωστό η DB κατέγραψε ετήσιες ζημιές ύψους 5,3 δισ. ευρώ για την περασμένη χρονιά η Deutsche Bank, εν μέσω μεγάλης αναδιάρθρωσης, το κόστος της οποίας έχει πλέον υλοποιηθεί κατά 70%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here