Παραμονές της επετείου του ΟΧΙ, η θυελλώδης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέληξε σ΄ένα ακόμη ΟΧΙ.

Οι 3 μέτοχοι της Τρ. Πειραιώς (John Paulson με 9,3%, Αριστοτέλης Μυστακίδης 5,2% και το αμερικανικό fund, Bienville Capital Μanagement 5,5%) προσπάθησαν να ανατρέψουν τις μετοχικές ισορροπίες στην Τράπεζα προτείνοντας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ. Ευρώ με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων.

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)  απέρριψε την πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με δύο βασικά επιχειρήματα:

  1. Δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις για την επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου
  2. Δεν θεωρεί επαρκές το ποσό των 800 εκατ. Ευρώ.

Η διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου στην Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει  «δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας αναφέρει:

  • «Σε απάντηση ερωτημάτων από επενδυτές, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι, παρά το γεγονός πως αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here