Γράφει η «ξενοδόχος»

Με υψηλό ποσοστό πληρότητας αφίχθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα η πτήση της Delta Airlines από τις ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που ξεκίνησε δρομολόγια προς Ελλάδα, σε μία συγκυρία που όπως πιστεύεται, η επανεκκίνηση των ταξιδιών που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας από ΗΠΑ θα δώσει μια σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό.

Για την ίδια στην αεροπορική, η πτήση συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα αφού αυτό το καλοκαίρι θα πετά από τα δύο της μεγαλύτερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, όταν τον Ιούλιο θα προστεθεί και ένα δρομολόγιο από την Ατλάντα σε αυτά της Νέας Υόρκης (JFK). Σημειωτέον ότι η Delta έχει μακρά ιστορία με πτήσεις στη χώρα μας, αν ληφθεί υπόψη ότι λάνσαρε το πρώτο της δρομολόγιο το 1991.

Aργότερα, από τις 5 Ιουνίου ξεκινάει και η American Airlines, ενώ νωρίτερα από την 1η Ιουνίου και η Εmirates εκκινεί εκ νέου την πτήση- χωρίς την υποχρέωση καραντίνας (quarantine free) όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, από το Newark της Νέας Υόρκης στην Αθήνα.

  • «Με πάνω από τα 2/3 των Αμερικανών να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι σύμφωνα με το TripAdvisor οι πτήσεις σε προορισμούς όπως η Αθήνα θα είναι σε υψηλή ζήτηση αυτό το καλοκαίρι».

Σημειώνεται εδώ ότι σε ό,τι έχει να κάνει με την αμερικανική αγορά είναι η σημαντικότερη αγορά για το ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος’’ όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις μη κατοίκων στην Ελλάδα, με κοντά στις 700.000 αφίξεις το 2019 και ακολουθούν οι Βρετανοί με 600.000 αφίξεις, οι Γερμανοί με λίγο πάνω από τις 550 χιλ., οι Γάλλοι, οι Ιταλοί κ.ο.κ.. Συνολικά, οι Αμερικάνοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα έφθασαν το 2019 (σ.σ. το 2020 η αμερικανική αγορά ήταν ουσιαστικά ‘’κλειστή’’) το 1,179 εκατ. (+7,4% από το 2018), ενώ οι εισπράξεις ήταν στο 1,19 δισ. ευρώ (+14,3%), με μέση κατά κεφαλή δαπάνη στα 1.008 ευρώ, κατά πολύ υψηλότερη έναντι του μέσου όρο όλων των επισκεπτών της χώρας που είναι στα 564 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here