Η προτίμηση των funds προς τα ελληνικά assets δεν περιορίζεται στις μετοχές, στις θέσεις που παίρνουν στις τράπεζες και στα blue chips, αλλά και στα κρατικά ομόλογα και στα διάφορα επενδυτικά «καλάθια», λ.χ. στο Greek ETF κ.α. Διακριτή είναι η στήριξη των ξένων, κυρίως αμερικανικών συμφερόντων, που μέχρι τώρα δεν δείχνουν να επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις πολιτικές εξελίξεις, τις επερχόμενες εκλογές. 

Στήριξη που αποτυπώθηκε, για ακόμη μία εβδομάδα, και στην αγορά «κρατικού χρέους», με ενδεικτική τη σχέση του δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου ιταλικού. 

Στα μέσα Μαρτίου πραγματοποιείται το επενδυτικό συνέδριο της Morgan Stanley, με τον αμερικανικό οίκο να έχει αφενός την εμπειρία του roadshow του Λονδίνου (από κοινού με τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, στις 28-29 Νοεμβρίου 2022), αφετέρου την πρόσφατη έκθεση-αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών. 

Υπενθυμίζεται ότι, προ μηνός, η Morgan Stanley βγήκε “bullish” για τις συστημικές τράπεζες, παρά την άνοδο που είχε καταγραφεί για τις μετοχές τους.

Aπό το ΧΡΗΜΑ WEEK