Με 10 μεγάλες εταιρείες από τον κλάδο τροφίμων και ποτών, συμμετείχε η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση FHA-Food & Beverage, η οποία διεξήχθη στη Σιγκαπούρη, από 25 έως 28 Απριλίου 2023.

Η FHA-Food & Beverage έκανε φέτος δυναμική επιστροφή μετά την πανδημία και φιλοξενήθηκε στο Singapore Expo, έναν εκθεσιακό χώρο 40.000 τ.μ., με περισσότερα από 50 εθνικά περίπτερα και σύνολο εκθετών που άγγιξε τους 1.300. Πάνω από 40.000 άτομα την επισκέφτηκαν, εκ των οποίων το 75% δραστηριοποιείται στη μεταποιητική βιομηχανία. Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη έκθεση δίνει τη δυνατότητα στους προμηθευτές για πρόσβαση σε ποιοτικούς αγοραστές, όπως διανομείς, εισαγωγείς, κατασκευαστές και λιανοπωλητές, ενώ στους συμμετέχοντες, δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για τις εξελίξεις και τις μελλοντικές τάσεις της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Σημαντική ήταν η ελληνική παρουσία στην έκθεση, αποτελούμενη από 10 εταιρείες, εκ των οποίων, 4 συμμετείχαν με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας, με στόχο να αξιοποιήσουν τις προοπτικές ανάπτυξής τους στην Νοτιοανατολική Ασία. Κατά τη διάρκεια της FHA-Food & Beverage, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 350 συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Κίνα Ιαπωνία, Αμερική, Κορέα, Βιετνάμ, Ταιβάν και Ταϊλάνδη, και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αποτελούσαν νέες εμπορικές επαφές.

Το Εθνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης, κος Ντέσμοντ Λι καθώς και ο Έλληνας Πρέσβης, Α.Ε. κος Γεώργιος Δογορίτης, οι οποίοι συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία της Enterprise Greece και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Έλληνες εκθέτες.