Ανθρώπινα όργανα σε τσίπ, wearable devices, μηχανική θρομβοεκτομή και αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Αυτές είναι μερικές από τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα παρουσιαστούν σήμερα στο 3ο Health Innovation Conference (http://hic.ethosevents.eu/, #hic19), στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στο 3ο HIC θα αναλυθούν οι προοπτικές και προκλήσεις στο χώρο της υγείας από την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Διεθνώς, η περιπλοκότητα αρκετών νέων τεχνολογιών (φάρμακα, υλικά, μέθοδοι) , το υψηλό τους κόστος αλλά και το ασαφές όφελος για τους ασθενείς απαιτούν ευέλικτα και αποδοτικά εργαλεία για την αξιολόγηση και αποζημίωση τους.

Δείτε LIVE τις εργασίες του συνεδρίου:

Έπειτα από καθυστέρηση ετών, η Ελλάδα προχωρεί επιτέλους δειλά δειλά προς την κατεύθυνση αυτή. Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η πρώτη συμφωνία «Επιμερισμού του Κινδύνου» (Risk Sharing Agreement), που έχει γίνει στη χώρα μας μεταξύ του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και της εταιρείας Medtronic.

Ακόμη, στο συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές τεχνολογίες, που αναμένεται να φέρουν επανάσταση στο χώρο της υγείας, όπως:

  • Ανθρώπινα όργανα σε τσιπ! Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η τεχνολογία αυτή θα αντικαταστήσει τα πειραματόζωα και θα επιταχύνει την ανάπτυξη νέων, εξατομικευμένων θεραπειών.
  • Τεχνητή Νοημοσύνη. Ανάλυση δεδομένων καρκινοπαθών για την πρόβλεψη των συμπτωμάτων τους κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας
  • Μηχανική θρομβεκτομή. Νέα, πρωτοποριακή τεχνική, που εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, μπορεί να δώσει ασθενείς με βαρύ εγκεφαλικό όχι μόνο από το θάνατο, αλλά και από αναπηρία.
  • Αξιοποίηση wearable devices. Διαλογή ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με τη χρήση αισθητήρων ζωτικών βιολογικών ενδείξεων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει Ειδική Επιτροπή για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας, λέγοντας ότι στόχος είναι να μετεξελιχθεί σε ανεξάρτητο φορέα, ενώ η ΝΔ έχει εξαγγείλει ότι θα δημιουργήσει νέο οργανισμό. Στο συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος οι προκλήσεις, τα εμπόδια και οι προοπτικές και στην εφαρμογή της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στην Ελλάδα.

Το συνέδριο οργανώνεται από την Ethos Events, σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο www.virus.com.gr και το περιοδικό Pharma & Health Business(www.phb.com.gr) για την Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.hic.ethosevents.eu/ καθώς επίσης και τα social κανάλια FacebookLinkedIntwitter και YouTube.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here