Στο 4,95% μειώθηκε το ποσοστό του Silchester International Investors, από 9,92% που κατείχε στις 31 Δεκεμβρίου 2019.
Η εξήγηση, για την στάση του fund, των Stephen Charles Butt, Michael John Julian Cowan και Timothy John Linehan βρίσκεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
  • Στα 4,70 ευρώ η μετοχή, με νέο άλμα +4,68% και νέα υψηλή τιμή 52 εβδομάδων, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στον 68ετή ιδρυτή του fund Silchester International Investors από μία επενδυτική θέση, που τον είχε εγκλωβίσει τα τελευταία 4-5 χρόνια.
  • Θυμίζουμε, πως στα χειρότερα της η ΔΕΗ είχε αποτίμηση λίγο μεγαλύτερη των 350 εκατ., ενώ μετά την εντυπωσιακή άνοδο (+113,64% στο 6μηνο) έχει φτάσει στα 1,1 δισ. .
Οι πρώτες αγορές του πολύπειρου (με πρότερη θητεία στη Morgan Stanley) fund manager στην ΔΕΗ είχαν ξεκινήσει αρχές του 2010, για να εμφανιστεί με 5,01% τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους και ένα χρόνο αργότερα ως κάτοχος του 13,8% του μ.κ της ΔΕΗ.
   Η απόφαση του mr Butt να αποεπενδύσει από την ΔΕΗ οριστικοποιήθηκε μετά και από συναντήσεις που είχε με τον Γιώργο Στάσση (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου) μία εξ’ αυτών, μάλιστα, στο Λονδίνο.
   Η ουσία είναι πως ο Stephen Butt αποχωρεί, μειώνοντας τις θέσεις των funds που ελέγχει το Silchester με την ζήτηση από πλειάδα άλλων funds, που διαβλέπουν τις προοπτικές της ΔΕΗ να διαγκωνίζονται για το ποιο θα πρωταγοράσει.
   Για αυτό και τα διαδοχικά υψηλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here