Στα 626,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου ΔΕΗ, στο 9μηνο 2021.

Στα 696 εκατ.€ τα EBITDA της αντίστοιχης περιόδου 2020, μειωμένα κατά -9,9% επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της ΔΕΗ παρά την ενεργειακή κρίση, που πλήττει την αγορά.

Ανθεκτικότητα ως αποτέλεσμα της διαδικασίας εξυγίανσης, που ξεκίνησε το 2019 και αποτυπώνεται με την σταθεροποίηση των οικονομικών μεγεθών σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της διοίκησης.

Το 2021 χαρακτηρίζεται ως έτος μετάβασης με στόχο την αναπτυξιακή πορεία, ενώ στην διοίκηση η αγορά πιστώνει την στρατηγική αντιστάθμισης που ακολουθήθηκε, με το hedging να συμβάλλει στην διατήρηση της κερδοφορίας.

Και μία συγκριτική λεπτομέρεια (που αναδεικνύει την διαφορά):

  • Τα EBITDA  (των 696,5 εκατ.€ ) της ΔΕΗ με αποτίμηση 3,59 δισ Ευρώ είναι-σχεδόν- διπλάσια της κεφαλαιοποίησης της απαξιωμένης πλήρως Επιχείρησης, την Άνοιξη του 2019.

Tότε, που στο χρηματιστηριακό ταμπλό ήταν-δεν ήταν στα 1,25 ευρώ ( ! ) με αποτίμηση 390 εκατ.€ ( !!)

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών, ο εξήγησε ότι ο στόχος για τα EBΙTDA του 2021 είναι να διαμορφωθούν στα περσινά επίπεδα των 850 εκατ. ευρώ.

Το 2021 είναι έτος σταθεροποίησης.

Το τρίτο τρίμηνο, είναι το δυσκολότερο της φετινής χρονιάς, αφού είχαν ξεκινήσει η ενεργειακή κρίση και τα υψηλά κόστη χονδρεμπορικής και ρύπων χωρίς να αποτυπώνεται η αύξηση του EBITDA από την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής που  θα φανεί στο επόμενο τρίμηνο.

Οι αλλαγές στις ταρίφες της μέσης τάσης θα έχουν επίπτωση στα μεγέθη της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here