Σήμερα Δευτέρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου, από την Επιτροπή Κεφαλααιαγοράς.

Αύριο Τρίτη θα “ανοίξει” το “βιβλίο προσφορών” με διάρκεια εγγραφών έως και την Πέμπτη.

Από 1,105 δισ € έως 1,350 δισ € τα κεφάλαια, που θ’ αντληθούν, στα 8,50-9,00 ευρώ το εύρος για την τιμή εισαγωγής (αναλογικά).

Προτεραιότητα στην κατανομή, διάθεση μετοχών έχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι στη συνεδρίαση της Τρίτης (2 Νοεμβρίου).

Στα 9,375 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ (τιμή Παρασκευής), στα 2,18 δισ.€ η χρηματιστηριακή αξία.

  • H διαδικασία ξεκίνησε ήδη με τη συμφωνία με την Selath Holdings (CVC) για την απόκτηση συμμετοχής 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ με τη διάθεση έως και 395 εκατ. ευρώ, η οποία επιβεβαίωσε το κλίμα για υπερκάλυψη της έκδοσης σε τιμή αντίστοιχη με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ.
  • H ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) απέστειλε στη ΔΕΗ ενημέρωση ότι προτίθεται να αγοράσει τόσες νέες μετοχές ώστε σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης ποσοστό άμεσα και έμμεσα (μέσω ΤΑΙΠΕΔ) ποσοστό 34,123% των μετοχών της εταιρίας έναντι 51,123% που κατέχει σήμερα άμεσα και έμμεσα.

Η επιτυχία της έκδοσης αυξάνει τη «δύναμη πυρός» της ΔΕΗ για την υλοποίηση και τον τρόπο χρηματοδότησης της στρατηγικής ανάπτυξης, που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξαγορές στα Βαλκάνια.

Το de facto «δικαίωμα προτίμησης», για τους Έλληνες παλαιούς μετόχους που ανήκουν στην κατηγορία των ιδιωτών επενδυτών θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τουλάχιστον το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στη ΔEΗ, μετά την ΑΜΚ.

Για τους υπόλοιπους παλαιούς μετόχους θα ληφθούν υπ’ όψιν πρόσθετα κριτήρια, όπως η επενδυτική συμπεριφορά του επενδυτή, η συναλλακτική του δραστηριότητα και η δέσμευση προς την εταιρεία.

Το 15% των νέων μετοχών θα επιμεριστεί στους επενδυτές που εγγράφονται στη δημόσια προσφορά και το 85% στους επενδυτές που εγγράφονται στην ιδιωτική τοποθέτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here