Προσπάθεια διατήρησης του επιπέδου των 850 μονάδων κάνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες 0,91% στις 850,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,42 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.184,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,11% στις 994,46 μονάδες.

Τα βλέμματα της αγοράς είναι στραμμένα στην ανακοίνωση των stress tests των ελληνικών τραπεζών, για τα οποία βέβαια οι διαρροές του προηγούμενου διαστήματος θέλουν τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να έχουν περάσει επιτυχώς τη διαδικασία του τεστ αντοχής.

Σημειώνεται ότι θεωρείται δεδομένο ότι η Εποπτεία της ΕΚΤ θα συστήσει στις τράπεζες επιτάχυνση των προσπαθειών για τη δραστική μείωση των “κόκκινων” δανείων, τονίζοντας παράλληλα την έμφαση που θα πρέπει να δώσουν εφεξής οι τράπεζες στο πώς θα ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Η οικονομική δραστηριότητα φαίνεται να επιβραδύνεται, όπως υποδηλώνουν και τα τελευταία στοιχεία της Markti PMI σε Ευρώπη και Ελλάδα

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή του Σαράντη καταγράφει απώλειες 2,33%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Τιτάν, Grivalia, Eurobank, ΟΤΕ, ΕΕΕ, Alpha Bank και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Λάμδα, ΔΕΗ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και Jumbo.

Στον αντίποδα, η Folli Follie σημειώνει κέρδη 1,02%, ενώ χωρίς μεταβολή παραμένουν οι Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here