Γράφει η «ξενοδόχος»

Την Πέμπτη στη Λήμνο πρόκειται να γίνουν τα εγκαίνια του νέου αθλητικού ξενοδοχείου στη Λήμνο. Πρόκειται για την επενδυση του Apollo Travel Group, θυγατρική του ομίλου DER Touristik που πέραν των τουριστών αναψυχής θέλει να φέρει στη χώρα μας και αθλητές για την προετοιμασία τους ακομη και για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο μεγαλύτερος tour operator της Σκανδιναβίας για τους ελληνικούς προορισμούς προγραμματίζει να φέρει 500.000 επισκέπτες το 2022 στην Ελλάδα, ενώ λειτούργησε πέρυσι ξενοδοχείο στα Σύβοτα και έπειτα από απόφαση της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής έγινε στην Ήπειρο η έναρξη της προετοιμασίας της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας συμφώνησε με τους εκπροσώπους του Apollo να ενισχυθεί από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού η προσπάθεια που γίνεται, καθώς ο ομιλοςεγκαινιάζει τώρα το νέο του ξενοδοχείο στη Λήμνο που τυγχάνει επίσης της έγκρισης της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία των αθλητών της, ενώ ετοιμάζει νέο ξενοδοχείο στη Ρόδο.

Ο αθλητικός τουρισμός, όπως θεωρούν στο κυβερνητικό επιτελείο,έχει μεγάλη δυναμική, λόγω και της παγκόσμιας τάσης των επισκεπτών προς την υγεία και την ευεξία, τα βιωματικά ταξίδια και την επαφή με τη φύση, και η ανάδειξή του αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του ελληνικού τουρισμού.

Πρόσθεσε δε, ότι μπορεί να είναι όχημα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενδυνάμωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Το νέο ξενοδοχείο, τους καλοκαιρινούς μήνες θα δουλεύει για τουρίστες και ταξιδιώτες.

«Και όλη την υπόλοιπη χρονιά για την προετοιμασία ομάδων και αθλητών, σε ολυμπιακό επίπεδο», σύμφωνα με τον κ. Κικίλια:

  • «Η κρίση ήταν μία ευκαιρία για εμάς. Ο τρόπος με τον οποίο χειριστήκαμε την πανδημία -ειδικά στα πρώτα στάδια- είχε ως αποτέλεσμα το rebranding της χώρας μας ως έναν απολύτως ασφαλή προορισμό. Έτσι, αυτή τη στιγμή, δεν μιλάμε μόνο για τους “μπρανταρισμένους” προορισμούς, για εκείνους δηλαδή που ξέρει όλος ο κόσμος. Μέλημά μας είναι να “φωτίζουμε” συνεχώς και άλλους»

Tο νέο project της Λήμνου πραγματοποιείται και στο πλαίσιο της ανάπτυξης συμπληρωματικών, θεματικών μορφών τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here