Νέες επικερδείς συμφωνίες εξασφάλισε η Danaos Corporation συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, εκμεταλλευόμενη το ισχυρό περιβάλλον της αγοράς και την τρέχουσα συγκυρία της μεγάλης ζήτησης.

Η DANAOS προχώρησε στη σύναψη συμβολαίων για δέκα από τα πλοία της, γεγονός που της εξασφαλίζει ρευστότητα περίπου 378 εκατ. δολαρίων.

Οι ναυλώσεις αφορούν ένα πλοίο χωρητικότητας 8.500 teu, τρία χωρητικότητας 3.400 teu και έξι χωρητικότητας 2.200 teu, με τις περιόδους ναύλωσης να κυμαίνονται από τρία έως τέσσερα χρόνια.

Ο Δρ. Ιωάννης Κούστας, Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos (φώτο), σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αυξήσαμε σημαντικά το συμβόλαιό μας, εξασφαλίζοντας πολυετή ναύλωση για 10 από τα πλοία μας. Όχι μόνο έχουμε επιτύχει κάλυψη ναύλωσης για το 100% των ημερών λειτουργίας μας το 2021, αλλά έχουμε ήδη καλύψει το 89% των ημερών λειτουργίας μας για το 2022 και το 60% για το 2023. Στην πορεία, ενισχύσαμε περαιτέρω τα κέρδη και την προβολή των ταμειακών ροών μας, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση του ισολογισμού μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε επιπλέον επεκτάσεις ναύλωσης κατά τη διάρκεια του ισχυρού περιβάλλοντος της αγοράς, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία μας και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here