Μια συμφωνία που αποτυπώνει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Βρετανία έναντι της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό, ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με τον CEO της EasyJet Johan Lundgren και τον CEO της EasyJet Holidays Garry Wilson.

Το deal επετεύχθη στο πλαίσιο της WTM στο Λονδίνο και προβλέπει την αύξηση της διαθεσιμότητας της εταιρείας κατά 500.000 θέσεις συγκριτικά με το 2019.

Ειδικότερα, προβλέπεται διαθεσιμότητα 1,6 εκατ. έναντι 1,1 εκατ. το 2019 στις αεροπορικές θέσεις, με στόχο να φθάσουν στα 2 εκατ. Η easyJet εκδήλωσε επιπλέον την επιθυμία να λειτουργήσει βάση είτε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου είτε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από το έτος 2023.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο ο υπουργός βρέθηκε στο ελληνικό περίπτερο της WTM όπου συναντήθηκε ακόμη με τον Γ.Γ. του ΠΟΤ κ. Zurab Pololikashvili. Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ υπήρξαν αναφορές στο ζήτημα του βιώσιμου τουρισμού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι “θέλουμε να είμαστε leaders στον τουρισμό, να ηγούμαστε της προσπάθειας που γίνεται για ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο και αυτό να μετουσιωθεί σε πρακτικές συμβατές και με τον υπόλοιπο κόσμο που θα εφαρμόζονται πάντα”, για να συμπληρώσει πως “ήδη έκανε χθες ο πρωθυπουργός τις ανακοινώσεις, έχουν γίνει και τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, με νησιά όπως η Αστυπάλαια και η Χάλκη. Στο κομμάτι της στρατηγικής, στο οποίο θα επιδιώξουμε συνεργασία και συναντίληψη με τις υπόλοιπες χώρες, θεωρώ ότι πρέπει να προχωρά από κοινού ένα νέο βιώσιμο τουριστικό μοντέλο και ένα νέο βιώσιμο τουριστικό προϊόν με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα”.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνεδρίου στην Ελλάδα, με θέμα την τουριστική επανεκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα (reskilling και upskilling).

Ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε επίσης με τον Βρετανό υπουργό Τουρισμού Nigel Huddleston, την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) Julia Simpson, την CEO του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού “Visit Britain” Sally Balcombe, τον πρόεδρο της Ένωσης Ανεξάρτητων tour operators Noel Josephides και ανώτατα στελέχη της British Airways.

Ο υπουργός Τουρισμού είχε και μια ιδιαίτερα ξεχωριστή συνάντηση στο ελληνικό περίπτερο, καθώς συνομίλησε με νέους bloggers και start-uppers που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Ο Βασίλης Κικίλιας τους ζήτησε να διαδώσουν την ομορφιά της Ελλάδας, τονίζοντας τις ειδικές μορφές τουρισμού και την ξεχωριστή εμπειρία που μπορεί να ζήσει ένας επισκέπτης της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here