Διαβάσετε εγκαίρως το αναλυτικό το ρεπορτάζ του “Banks.com.gr” , για την σημαντική συμφωνία του leader των καθετοποιημένων ενεργειακών εταιρειών με την πιο δυναμική και σημαντική μη καθετοποιημένη, δημιουργώντας ένα πολύ αξιόλογο σχήμα.
  • Η χρησιμοποίηση ίδιων μετοχών της Mytilineos– και μάλιστα με σημαντικό premium- προκειμένου να χρηματοδοτηθεί  η συμφωνία ήταν κάτι καινοφανές για τα χρηματιστηριακά δρώμενα, αναδείχθηκε επαρκώς.
 Ωστόσο διαβάζοντας για δεύτερη φορά τις δηλώσεις του επιχειρηματία δεν μπορεί κάποιος να μην σταθεί στην αποστροφή του, για
  • “…μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις αλλά και επιχειρηματικές ευκαιρίες…”
Μια δήλωση που κέντρισε το ενδιαφέρον παραγόντων του κλάδου.
Διαβλέπει, άραγε, ο διορατικός επιχειρηματίες και άλλες συμφωνίες στον κλάδο που καλείται να ανταπεξέλθει σε έναν σκληρό χειμώνα;
Αποτελεί κοινό μυστικό στην αγορά, πως κατά καιρούς επαφές υπήρξαν και μεταξύ των μεγάλων της πρώτης πεντάδας, που για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν.
  •  Τώρα όμως, με τα κόστη σε θηριώδη μεγέθη, το άγος της ρευστότητας γίνεται βαρύτερο (ενώ εκτινάσσονται οι ληξιπρόθεσμες) δεδομένου ότι οι Πάροχοι υποχρεούνται να πληρώνουν τοις μετρητοίς το ρεύμα, που αγοράζουν από το Χρηματιστήριο Ενέργειας.
Μάλιστα οι γνώστες παραπέμπουν στην τελευταία κοινή ανακοίνωση του ΕΣΑΗ (καθετοποιημένοι παίκτες) και ΕΣΠΕΝ (προμηθευτές) περιγράφοντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση, που αντιμετωπίζουν.
Ανάγκα και θεοί πείθονται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here