Ακόμη μία σημαντική συμφωνία που αφορά στην αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή της Κύπρου» το deal αφορά στην πώληση Φυσικού Αερίου στα δύο τερματικά υγροποίησης στην Αίγυπτο.

Η κοινοπραξία του κοιτάσματος «Αφροδίτη» (Noble Energy, Shell και Delek) φέρεται να συμφώνησε για πώληση αερίου στην Αίγυπτο. Εάν και εφόσον οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα, το φυσικό αέριο του οικοπέδου θα υγροποιείται στα τερματικά και στη συνέχεια θα καταλήγει στις διεθνείς αγορές.

«Μπορώ να πω ότι έχουμε καταλήξει στα περισσότερα σημεία. Έχουν μείνει δύο νομικά σημεία που ελπίζω να διευκρινιστούν αυτή την εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει, ταυτόχρονα με το συμβόλαιο αναλογικού καταμερισμού, να συμφωνηθεί και το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής. Το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής είναι, ουσιαστικά, το κείμενο που θα μας οδηγήσει, αν συμφωνηθεί από την πλευρά μας, σε μια άδεια εκμετάλλευσης για την κοινοπραξία. Από εκεί και πέρα, ανοίγει ο δρόμος για να διοχετευθεί το Φυσικό Αέριο στα τερματικά της Αιγύπτου και από εκεί στις ευρωπαϊκές αγορές», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης επιβεβαιώνοντας έμμεσα την είδηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here