Το απόλυτα επιτυχημένο Digital Banking Forum 2018 έκλεισε με το Πάνελ: “Η ελληνική τράπεζα το 2025”, όπου συμμετείχαν οι: Νέλλη Τζάκου –Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, Εθνική Τράπεζα, Δαμιανός I. Χαραλαμπίδης, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής, Chief Digital Officer and Retail Banking Products, Alpha Bank και Λάμπρος Τσόλκας, Αντιπρόεδρος, Accenture.

Η κα. Νέλλη Τζάκου –Λαμπροπούλου μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθούν εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την επόμενη γενιά πελατών των τραπεζών, τονίζοντας πως ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι για το τραπεζικό σύστημα τόσο σε ψηφιακό όσο και σε ψηφιακό κανάλι. «Βαδίζουμε σε μια διαδικασία ubernization, όπου η τράπεζα θα δουλεύει από πίσω (bank end) ως πλατφόρμα και το front end θα είναι οποιοσδήποτε μπορεί να παρέχει υποδομές τράπεζας».

Ο κ. Λάμπρος Τσόλκας, Αντιπρόεδρος, Accenture, υπογράμμισε πως το μέλλον της ψηφιακής τραπεζικής χαρακτηρίζεται από  τρία στάδια. «Το επόμενο στάδιο είναι η καλύτερη έκδοση μιας ψηφιακής τράπεζας (best version of a digital bank). Τα φυσικά και ηλεκτρονικά κανάλια είναι digital. Η αυτοματοποίηση πρέπει να πάει και στο back end, να ξανακερδίσουμε τον trust πελάτη. Η τράπεζα να μπει στη ζωή των επιχειρήσεων, των ανθρώπων. Οι πληρωμές γίνονται χωρίς να το καταλαβαίνουμε, πρέπει να εστιάσουμε στη λογική του «Banking as a living act», η ψηφιακή τραπεζική στη καθημερινότητα».

Από τη μεριά του ο κ. Δαμιανός I. Χαραλαμπίδης, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής, Chief Digital Officer and Retail Banking Products, Alpha Bank, υπογράμμισε τη σχέση του πελάτη με την τράπεζα. « Καταλύτης ήταν, είναι και θα είναι πάντα η πίστη του πελάτη στη τράπεζα».

Διαφώνησε με τον κ. Τσόλκα στην άποψη «ότι η τράπεζα θα πρέπει να γίνει ένα είδος commodity, καθώς έτσι θα κινδυνεύει να εξαϋλωθεί τα επόμενα χρόνια», όπως χαρακτηριστικά είπε. Αντίθετα, υποστήριξε ότι πρέπει «συνεχώς να εφευρίσκουμε νέες τάσεις, νέα πράγματα και υπηρεσίες ώστε να κερδίζουμε τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης: DBF18: Workshop με παραδείγματα εφαρμογής της ψηφιακής τραπεζικής μέσω των λύσεων της Alpha Bank

Ο Country Manager της Revolut στο DBF2018: 60.000 οι χρήστες στην Ελλάδα

Ν. Χριστοδούλου, Εθνική Τράπεζα: Η εξέλιξη του fintech οικοσυστήματος στην Ελλάδα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here