Η Performance Shipping Inc., συμφρόντων της Αλίκης Παληού, η οποία κατέχει ποσοστό 90% της εταιρείας, αποτελεί τον “ευγενή πόθο” του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, όπως διαφάνηκε πρόσφατα, από τη δημόσια προσφορά στην οποία προχώρησε για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης στη Wall Street

Πρόκειται άλλωστε για μια υγιή ναυτιλιακή εταιρεία δεξαμενόπλοιων, η οποία έχει σταθερή πορεία στον χρόνο, και χαρακτηρίζεται από τα επικερδή συμβόλαια ναυλώσεων που  πετυχαίνει.

Η Performance πρόσφατα ανακοίνωσε μάλιστα την εθελοντική προπληρωμή του συνόλου των υφιστάμενων δανείων της με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ύψους περίπου 44,8 εκατ. δολαρίων. Τα δάνεια της Πειραιώς ήταν εξασφαλισμένα από τα πλοία M/T «P. Monterey», M/T «P. Yanbu» και M/T «P. Sophia». Μετά την πλήρη προπληρωμή των δανείων της Πειραιώς, το συνολικό ανεξόφλητο χρέος της Εταιρείας θα είναι περίπου 55,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και τρία από τα επτά πλοία που αποτελούν τον τρέχοντα στόλο της Εταιρείας θα είναι ελεύθερα βαρών.

Σχολιάζοντας αυτή την προπληρωμή, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας και σύζυγος της κας Παληού δήλωσε:

«Μετά την πρόσφατη στρατηγική πώληση του M/T P. Kikuma, χρησιμοποιήσαμε την πλεονάζουσα ρευστότητά μας για την αποπληρωμή του δανείου της Πειραιώς, μειώνοντας τον δανεισμό της Εταιρείας κατά περίπου 44%, μειώνοντας σημαντικά το μελλοντικό κόστος των επιτοκίων και ενισχύοντας τις οικονομικές μας επιδόσεις.

Ενδεικτικά, η προπληρωμή θα έχει ως αποτέλεσμα αρνητική καθαρή μόχλευση περίπου -3% της εκτιμώμενης αγοραίας αξίας του στόλου μας, εξοικονόμηση 5,3 εκατ. δολαρίων ετησίως από την αποπληρωμή του κεφαλαίου του δανείου και μείωση του αναμενόμενου χρηματοοικονομικού μας κόστους για το 2024 κατά περίπου 3,7 εκατ. δολάρια ή περίπου 50%» είπε και προσέθεσε:

«Αναμένουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές με τις αγορές δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου και προϊόντων διύλισης να παραμένουν ισχυρές, ενισχύοντας περαιτέρω τον ισολογισμό μας και, με τρία μη επιβαρυμένα πλοία στο στόλο μας, ενισχύοντας την ικανότητά μας να επιδιώκουμε ευκαιρίες ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι η αποτελεσματική χρήση των πλεοναζόντων μετρητών μας προς την απομόχλευση της εταιρείας μας, καθώς και η συνέχιση του προεγκεκριμένου προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ενισχύει την αξία των μετόχων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ