Τεράστια η ζήτηση, στο άνω όριο του εύρους τιμών “κλείνει” η δημόσια προσφορά, δέλεαρ το μέρισμα.

Από την πρώτη-κιόλας- ημέρα εγγραφών στο “βιβλίο” για το ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου του φορέα που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ζήτηση ήταν μεγάλη, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις και των πιο αισιόδοξων.

Η διαδικασία συνεχίζει σήμερα Δευτέρα-ολοκληρώνεται την Πέμπτη και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα δημιουργήσει  προσφορά   τριπλάσια ή και τετραπλάσια, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την διαμόρφωση της τελικής τιμής.

  • Μεταξύ 7-8,2 ευρώ το εύρος, που εάν επιβεβαιωθούν τελικά οι προβλέψεις θα μπορούσε να αποφέρει ένα fair value στα 8,2 ευρώ/ μετοχή.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφ’ ενός μεγιστοποιείται το όφελος για το ΤΑΙΠΕΔ αφ’ ετέρου το premium με το οποίο θα διατεθεί το 10% του μετοχικού κεφαλαίου στον υφιστάμενο βασικό μέτοχο –AviAlliance– θα είναι μεγαλύτερο απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

  •  Επιπλέον δέλεαρ για διαχειριστές, θεσμικούς κ.λ.π η πρόθεση της διοίκησης του “Ελευθέριος Βενιζέλος” να διανέμει (από το 2025) το-σχεδόν-
    σύνολο των καθαρών κερδών.
  • Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις την φετινή χρήση θα φτάσουν τα 190-200 εκατ. €

Πρακτικά μία τέτοια διανομή θα αντιστοιχούσε μερισματική απόδοση 9% plus, τάση που θα διατηρηθεί-τουλάχιστον- και την διετία 2025-2026.

Αυτά βέβαια υπό κανονικές συνθήκες γιατί όπως ανέδειξε η κρίση λόγω πανδημίας Covid-19 όλα ανατρέπονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ