Όπως ήταν αναμενόμενο η προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση της Creta Farms ματαιώθηκε.
  • Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και η παροχή εξουσιοδότησης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Τσίρμπα Δημήτριο, για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας εξυγίανσης και εν συνεχεία η εξουσιοδότηση των πληρεξούσιων δικηγόρων προκειμένου να προβούν στην κατάθεση της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με πηγές, ο λόγος της αναβολής οφείλεται στο ότι δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το σχέδιο εξυγίανσης, οπότε ύστερα από την σημερινή αναβολή, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την εισηγμένη στην οποία θα γνωστοποιηθεί η νέα ημερομηνία στην οποία θα μετατεθεί η γενική συνέλευση. Αδιαμφισβήτητα οι πιστώτριες τράπεζες όπως φαίνεται παραμένουν πλήρως ευθυγραμμισμένες στην προσπάθεια διάσωσης της αλλαντοβιομηχανίας.
Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, προς εξέταση εκτιμάται πως είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης στο δικαστήριο για επικύρωση και μετά να την θέσουν προς έγκριση στους μετόχους της Creta Farms. Αυτό ουσιαστικά θα αποτελεί αξιοποίηση των προβλεπόμενων του άρθρου 100 του πτωχευτικού κώδικα, φέρνοντας εξελίξεις από την αρχή του νέου έτους.
Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την αύξηση του ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου της στην γενική συνέλευση των μετόχων της Creta Farms, το οποίο πλέον ανέρχεται σε 31,17%, από 12,17%, μετά την καταγγελία της σύμβασης σύστασης ενεχύρου που είχε η τράπεζα έναντι εξασφαλίσεων για ομολογιακό δάνειο.
  • Η αύξηση του ποσοστού της Εθνικής έγινε σε βάρος των αδελφών Δομαζάκη, που είχαν προχωρήσει σε σύσταση ενεχύρου για το δανεισμό της βιομηχανίας αλλαντικών.
Αυτό σημαίνει πως πλέον η τράπεζα θα ασκεί τα δικαιώματα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις με το παραπάνω ποσοστό, όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας τροφίμων στη σελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here