Την Τετάρτη 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της δημόσιας προσφοράς για το κοινό ομολογιακό δάνειο της Costamare Participations Plc, 100% θυγατρικής της Costamare Inc., προς το επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα.

Ως καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας προσφοράς έχει οριστεί η 21η Μαΐου, ενώ η έκβαση θα ανακοινωθεί στις 25 Μαΐου. Η έκδοση θα συντελεστεί με την εγγύηση της Costamare Inc., η οποία σήμερα αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ιδιοκτήτη container πλοίων παγκοσμίως.

Ο Όμιλος Costamare, ο οποίος είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στόχος του ομολογιακού δανείου είναι να εκδοθούν έως 100.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, συνολικού ποσού έως 100 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια ανέρχεται σε πέντε έτη, με δυνατότητα μερικής ή πρόωρης εξόφλησης την 1η περίοδο εκτοκισμού του 3ου έτους. Το ελάχιστο ποσό εγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολογιακού δανείου προς το ελληνικό κοινό από ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Wall Street.

H Costamare ανήκει στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here