…όπως την έζησε ο Τάσος Τσομπανίδης

Σε αυτό το μεσογειακό τοπίο, με τα κτήρια σε πλήρη αρμονία με την πλούσια χλωρίδα της περιοχής, το οδοιπορικό μας ξεκινάει με τη νέα διεθνή μονάδα της αλυσίδας, Mandarin Oriental. Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκησή της επέλεξε το Costa Navarino για να ξεκινήσει την παρουσία της στη χώρα μας, με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν. 

Άλλωστε το Costa Navarino αναπτύχθηκε και ανέδειξε την πρώτη στην Ελλάδα Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης και Αειφορίας, με θέα προς τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. 

Στο πλαίσιο των φιλικών προς το περιβάλλον κινήσεων, το μάνατζμεντ του ξενοδοχείου αποφάσισε να μεταφυτεύσει γύρω στις 2.700 ελαιόδενδρα και 500.000 ενδημικούς θάμνους. Ως προέκταση αυτών των παρεμβάσεων για την πράσινη ανάπτυξη, απαγορεύεται η χρήση πλαστικού ενώ και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του resort υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης.

Όσον αφορά τις αισθητικές επιρροές, η διακόσμηση του συγκροτήματος αναδεικνύει μοναδικά το γραφικό μεσσηνιακό φυσικό τοπίο ενώ η αρχιτεκτονική των κτηρίων έχει επηρεαστεί από τις σχεδιαστικές τάσεις του 19ου αιώνα. 

Στο κομμάτι της γαστρονομίας, είναι εμφανές ότι σε όλα τα εστιατόρια δεν αναδεικνύονται μόνο οι βασικές συνιστώσες της τοπικής κουζίνας, αλλά παρουσιάζεται και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία γεύσεων από διεθνείς κουζίνες. Πέρα από το πραγματικά ολοκληρωμένο μεσογειακό πρωινό, τρία εστιατόρια θα καλύψουν σίγουρα τους γευστικούς σας κάλυκες: το ιταλικό “Da Luigi”, το μεσογειακό “Almyra Costa Navarino” (για ένα ελαφρύ γεύμα, κυρίως το μεσημέρι) και το εστιατόριο “Μorias” (για δείπνο), με εξαιρετική ποικιλία κρεατικών και άριστες τεχνικές ψησίματος.

Παράλληλα, προσφέρεται στους επισκέπτες ένας μοναδικός συνδυασμός επιλογών για αθλητικές, υπαίθριες και θαλάσσιες δραστηριότητες, με προγράμματα που απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το εναλλασσόμενο φυσικό περιβάλλον και το ήπιο κλίμα της περιοχής δίνουν τη δυνατότητα για έναν μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Λίγα λόγια για το Costa Navarino

Το Costa Navarino βρίσκεται σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας του βρίσκεται ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. 

Η δυναμικότητα διαμονής στην περιοχή υποστηρίζεται από τις παρακάτω ξενοδοχειακές μονάδες:

  • The Romanos, a Luxury Collection Resort
  • The Westin Resort Costa Navarino
  • W Costa Navarino
  • Mandarin Oriental

Το Costa Navarino διευρύνει σημαντικά τις εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες του με υποδομές όπως το House of Events, το οποίο διαθέτει 12 δωμάτια συναντήσεων και συνεδριακούς χώρους με δυναμικότητα 1.600 συνέδρων. 

Στο πλαίσιο των μελλοντικών επιχειρηματικών κινήσεων της ΤΕΜΕΣ, η επόμενη φάση επενδύσεων αφορά στο Navarino Blue, στην περιοχή του Ριζόμυλου, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Η περιοχή είναι ήδη οριοθετημένη ως τμήμα της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας. Στόχος είναι να αναπτυχθούν θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, που θα προσφέρουν πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του Costa Navarino αποτελεί ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, που υιοθετείται σε όλο το εύρος λειτουργίας του προορισμού, στις υπηρεσίες αλλά και στις βιωματικές εμπειρίες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και συμπεριληπτική εμπειρία φιλοξενίας.

Όσον αφορά την εκπτωτική πολιτική, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πακέτα που προσφέρονται στους επισκέπτες. Κάθε επισκέπτης επιλέγει αυτό που τον καλύπτει από τις εμπειρίες και τις δραστηριότητες που του προσφέρει ο προορισμός. Το Costa Navarino δεν είναι ένα all inclusive resort. Υπάρχουν όμως ειδικά πακέτα από τα ξενοδοχεία σε συγκεκριμένες περιόδους, όπως το Πάσχα, τα τριήμερα και γενικότερα στις αργίες. 

Tα αποτυπώματα της εταιρείας στην τοπική οικονομία και κοινωνία συνδέονται με την υλοποίηση άμεσων επενδύσεων ύψους 850 εκατ. ευρώ ενώ, αν υπολογίσουμε και τις επενδύσεις στο real estate, τότε το ποσό που επενδύθηκε συνολικά στην περιοχή φθάνει το 1,1 δισ. ευρώ. Μετά δε την ολοκλήρωση όλων των περιοχών ανάπτυξης του Costa Navarino, οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ. 

Αξίζει να τονιστεί ότι το 8% των επενδύσεων της ιδιοκτήτριας εταιρείας κατευθύνονται σε δράσεις φιλικές στο περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here