Στο 2ο Coffee Business Forum 21 μίλησε ο Στέλιος Ρουμελιώτης Ιδρυτής της αλυσίδας Coffee Lab που άλλαξε την ρότα του καφέ στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, δραστηριοποιείται στο χώρο του franchise όντας ο εμπνευστής & ο ιδρυτής του καφέ CoffeeLab. Η Coffee Lab διατηρεί εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αθήνα επεκτείνοντας και υποστηρίζοντας το δίκτυο καταστημάτων της.

Ο κ. Ρουμελιώτης επέλεξε το 2ο Coffee Business Forum 21 για να δώσει και μία θετική είδηση για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Όπως είπε η Coffee Lab επεκτείνεται με κατάστημα στη Σαουδική Αραβία.

Στη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε: Αρχικά καβουρδίζαμε τον δικό μας καφέ, αλλά πολύ γρήγορα επεκταθήκαμε και στο δίκτυο της Horeca. Εισήλθαμε στην αγορά του franchice με τον μονοποικιλιακό καφέ, αποκλειστικά και μόνο, δίνοντας την δυνατότητα στον πελάτη να επιλέγει τον καφέ που θέλει.

Δημιουργήσαμε στενές σχέσεις με τους ανθρώπους στις χώρες παραγωγής, καθώς όλοι όσοι ασχολούμαστε το πρόβλημα είναι ότι πάρα πολλοί αγρότες εγκαταλείπουν τα χωράφια τους διότι γίνεται ασύμφορο. Εμείς βοηθήσαμε πολλούς ανθρώπους με μοναδικό κέρδος να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του προϊόντος μας, στηρίζοντας τον αγρότη.

Από το 2020 λόγω και της πανδημίας κάναμε κινήσεις για να κρατήσουμε το μερίδιο της αγοράς μας. 

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η πανδημία μας έφερε κοντά και σαν εστίαση πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, καθώς μετά τον τουρισμό, κινούμε την μεγαλύτερη βιομηχανία. Μέσα από τέτοια forum πρέπει να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό δεσμό για να ακούγονται τα προβλήματά μας”.

Ι. Σμυρλής: Πρέπει να αναπτύξουμε τα δικά μας brands καφέ και να μπούμε στην διεθνή αγορά

Τι είπε ο expert Σταύρος Λαμπρινίδης στο Coffee Business Forum 21

Panel I, COFO21: Oι μεγαλύτερες “πληγές” στον κλάδο του καφέ και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here