Την πεποίθηση πως είναι ακόμα πολύ νωρίς να κρίνει κανείς αν η τράπεζα θα αύξησε τα επιτόκια της το 2019 εξέφρασε ο υποψήφιος για την θέση του προέδρου της ΕΚΤ, Benoit Coeure, μιλώντας στο Νταβός.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ δήλωσε στο Bloomberg TV ότι η συνεχιζόμενη οικονομική αδυναμία στην Ευρωζώνη «μας αιφνιδίασε» και οι αξιωματούχοι θα χρειαστούν χρόνο για να δουν πώς θα αντιδράσουν.

Η κεντρική τράπεζα κράτησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια της, επιβεβαιώνοντας ότι περιμένει να διατηρηθούν εκεί τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.

Ο Coeure θεωρείται ότι είναι μια πιθανή επιλογή για τη θέση του προέδρου της ΕΚΤ μετά την αποχώρηση του Mario Draghi τον Οκτώβριο.

«Αυτό που λέμε είναι ότι δεν θα κινηθούμε πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Θα μπορούσαμε να το αλλάξουμε, θα μπορούσαμε να το παρατείνουμε», ανέφερε ο Coeure στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Αν κάποια στιγμή δούμε ότι οι προσδοκίες τις αγορές δεν ταιριάζουν με τον τρόπο που αξιολογούμε την οικονομία, τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε και θα προσαρμόσουμε τις κατευθυντήριες οδηγίες μας. Και μπορεί να το κάνουμε κάποια στιγμή».

Ερωτηθείς αν η ΕΚΤ θα μπορέσει να αυξήσει τα επιτόκια αυτό το έτος, δήλωσε ότι «είναι ακόμα νωρίς να έχουμε αυτή τη συζήτηση καθώς συνεχίζουμε να κατανοούμε τη φύση των κλυδωνισμών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here