Θέμα λίγων ημερών θεωρείται πλέον, η ανακοίνωση της συμφωνίας AB inBev και Coca Cola HBC, για την ανάληψη διανομής του χαρτοφυλακίου του βελγικού κολοσσού στην Ελλάδα.
Με το deal αυτό η CCHBC καθίσταται απόλυτος παίκτης 24/7 καλύπτοντας προϊοντικά όλες τις ώρες τις ημέρες, σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας.
  •       Από τα Costa Coffee, το Αύρα, το Monster, την Amita και τα Tsakiris μέχρι το ούζο Πλωμαρίου αλλά και το Aperol, το Jack Daniels κ.α. η απόκτηση των brands Stella Artois, Lowenbrau, Beck’s, Leffe, Franziskaner, Hoegaarden βάζει την πολυεθνική απέναντι στην επίσης πολυεθνικών συμφερόντων Αθηναϊκή Ζυθοποιία ως απάντηση στην ηχηρή μεταγραφή των αλκοολούχων του χαρτοφυλακίου της Bacardi από την Αμβυξ (της οικογένειας Ρεβάχ) στον ολλανδικό όμιλο.
Πάντως οι παλαιότεροι θα θυμούνται, πως CCHBC και Αθηναϊκή Ζυθοποιία είχαν επενδύσει από κοινού (μέσω της Pivara Skopje) για την κατασκευή μονάδας παραγωγής-εμφιάλωσης αναψυκτικών & μπύρας το 2003, στα Σκόπια.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, δύο από τα εμπορικά σήματα των βέλγων (με έδρα το Leuven) οι Lowenbrau και Stella Artois παράγονταν-έως και το 2009- στη μονάδα της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.
Μάλιστα την περίοδο, που η ΕΖΑ είχε την αποκλειστική διανομή Γερμανοί και Βέλγοι ζυθοποιοί είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα, εργαζόμενοι στην παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των 2 σημάτων.
Πάντως θέμα- εκ νέου παραγωγής- κάποιων ζύθων στην Ελλάδα σύμφωνα με πηγές του ομίλου δεν τίθεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here