Δίνοντας έμφαση στο παγκόσμια όραμα της κυκλικής οικονομίας των πλαστικών και τον στόχο παραγωγής συσκευασιών από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο υλικό μέχρι το 2030 η Τhe Coca-Cola Company προχώρησε σε νέα συμφωνία επέκτασης δανείου με την ολλανδική εταιρεία Ioniqa Technologies, με σκοπό να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της ιδιόκτητης τεχνολογίας της Ioniqa, για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ανακυκλώσιμου ΡΕΤ, από δύσκολα ανακυκλώσιμα απορρίμματα PET.

Η συμφωνία είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η χρήση υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένου PET, στα μπουκάλια της The Coca-Cola Company.

Η Ioniqa έχει αναπτύξει μία ιδιόκτητη τεχνολογία ανακύκλωσης που είναι σε θέση να μετατρέπει δύσκολα ανακυκλώσιμα απορρίμματα ΡΕΤ, όπως χρωματιστά μπουκάλια, σε καθαρά δομικά στοιχεία πολυμερούς, που μπορούν αργότερα να μετατραπούν σε υψηλής ποιότητας ΡΕΤ. Η τεχνολογία έχει ήδη εγκριθεί από το σύνολο των εταίρων της αλυσίδας αξίας και βρίσκεται υπό κατασκευή ένα νέο βιομηχανικό εργοστάσιο 10 kMT στην Ολλανδία, με στόχο να λειτουργήσει το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον ως ο εμφιαλωτής της εταιρείας Coca-Cola στην Ελλάδα, από το 2016 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί στις φιάλες αναψυκτικού, εξοικονομώντας περίπου 300 τόνους πλαστικού ετησίως, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 740 τόνους CO2 έμμεσων εκπομπών. Στο Σχηματάρι Mega-Plant, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, πρώτη στην Ελλάδα, έχει ξεκινήσει ήδη τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού (rPΕΤ) στις συσκευασίες αναψυκτικών, υποκαθιστώντας σταδιακά ποσότητες πλαστικού που απαιτούνται για την παραγωγή τους ενώ ο Όμιλος Coca-Cola HBC, έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί 35% rPET στις συσκευασίες που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2025.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here