Για μία ακόμη φορά, η Fraport εμπιστεύθηκε τη Cityzen Parking & Services για τη διαχείριση του χώρου αφίξεων-αναχωρήσεων (curbside) στο αεροδρόμιο της Μυκόνου και την εγκατάσταση αυτόματου εξοπλισμού στάθμευσης DESIGNA.

 

Το αυτόματο σύστημα ελέγχου πρόσβασης της Cityzen ξεκίνησε να λειτουργεί το 2023 και τίθεται σε ισχύ μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου με αυξημένη επιβατική κίνηση (από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο).

 

H Cityzen, σε κάθε είσοδο και έξοδο, εγκατέστησε τερματικά ελέγχου, μπάρα πρόσβασης και κάμερα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας (LPR).

Οι οδηγοί που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο χώρο, έχουν ειδική κάρτα τεχνολογίας RFID την οποία χρησιμοποιούν στο αντίστοιχο τερματικό για να γίνει ταυτοποίηση.

Επειδή στο χώρο έχουν πρόσβαση και μεγάλα οχήματα, τα τερματικά στη μία είσοδο και έξοδο έχουν το κατάλληλο ύψος ώστε να εξυπηρετούν τους οδηγούς μεγάλων οχημάτων καθώς και λεωφορείων.

Όλα τα τερματικά διαθέτουν κουμπί πληροφοριών, το οποίο συνδέει τον οδηγό με το Κέντρο Ελέγχου, από όπου γίνεται απομακρυσμένα 24×7 η εξυπηρέτηση του πελάτη αλλά και η διαχείριση του χώρου.

 

 

Διελεύσεις χωρίς επί τόπου πληρωμή

 

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου όπου επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε επαγγελματικά οχήματα και όχι σε ιδιώτες, το σύστημα καταγράφει την ημερομηνία και ώρα εισόδου & εξόδου και επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το χώρο χωρίς να πληρώνουν επί τόπου για κάθε διέλευση.

Το σύστημα παράγει τα απαιτούμενα στατιστικά ώστε οι σχετικές χρεώσεις να γίνονται συγκεντρωτικά στο τέλος της συμφωνημένης περιόδου χρήσης.

 

 

Mykonos, Car Rental, Chauffer Services, VIP transfers, Rent a Car

Θέσεις ανά κατηγορία οχήματος

Παρόλο που ο χώρος είναι ενιαίος, έχει γίνει ειδική ρύθμιση στο σύστημα στάθμευσης ώστε να υπάρχουν θέσεις που αντιστοιχούν σε 5 διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων.

Οι πελάτες καταχωρούνται ανάλογα με τον τύπο οχήματος και το σύστημα στην είσοδο αναγνωρίζει και κατηγοριοποιεί τα οχήματα ενημερώνοντας παράλληλα την ψηφιακή πινακίδα που βρίσκεται στην είσοδο του χώρου και  η οποία εμφανίζει τις διαθέσιμες θέσεις ανά κατηγορία.

MYKONOS AIRPORT, INTRAKAT, 17-18SEP2020

Eυελιξία τιμοκαταλόγων

 

Το σύστημα επιτρέπει στο διαχειριστή να εφαρμόζει διαφορετικές πολιτικές χρέωσης ανάλογα με τον αριθμό διελεύσεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Έτσι για περιπτώσεις οχημάτων που κάνουν συχνές διελεύσεις από το χώρο, υπάρχει διαφορετική χρέωση ανάλογα με τις παραμέτρους του συστήματος.

 

Με την εγκατάσταση του σύγχρονου εξοπλισμού στάθμευσης DESIGNA, η Cityzen δίνει τη λύση στο Αεροδρόμιο Μυκόνου για  την κυκλοφοριακή αναβάθμιση των σημείων επιβίβασης και αποβίβασης