Συμφωνίες sale και leaseback ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισε η United Maritime, η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή, συμφερόντων του εφοπλιστή Σταμάτη Τσαντάνη.

Τα deals αφορούν τρία capesize της εταιρείας, και θα καλύψουν ανάγκες που αφορούν επερχόμενες λήξεις δανείων ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας.

Το spinoff του ελληνικού Capesize Pure-play Seanergy Maritime έχει συνάψει τρεις ξεχωριστές και πανομοιότυπες συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης 10 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστη, με έναν ανώνυμο Κινέζο εκμισθωτή για το Gloriuship του 2004, το Goodship του 2005 και το Tradership του 2006.

Τα πλοία θα πωληθούν και θα ναυλωθούν ξανά σε βάση bareboat για τρία χρόνια, με επιλογές για τη United να τα αγοράσει ξανά έπειτα από έξι μήνες ναύλωσης και υποχρέωση επαναγοράς 5 εκατομμυρίων δολαρίων ανά πλοίο στο τέλος τοου συμβολαίου.

Κάθε χρηματοδότηση θα επιφέρει τόκο τριμήνου SOFR συν 3,30% ετησίως και θα αποσβένεται μέσω 36 διαδοχικών μηνιαίων δόσεων περίπου 0,14 εκατομμυρίων $ η καθεμία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ