Με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκε και το 2021 η Oktabit, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της διανομής προϊόντων τεχνολογίας και ανάπτυξης εξειδικευμένων λύσεων.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε μια χρονιά με αρκετές προκλήσεις, λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων αντιμετώπισης της COVID-19 και με τις επιχειρήσεις να προχωρούν με σταθερά βήματα προς τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, η Oktabit ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα 106,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 26,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2020, που είχε διαμορφωθεί στα 84 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της Oktabit αυξήθηκαν στα 7,14 εκατ. ευρώ το 2021, έναντι 5,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση (+32,5%), με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στα 5,7 εκατ., από 4,3 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη μετά φόρων έφτασαν στα 4,4 εκατ. ευρώ πέρυσι, έναντι 3,2 εκατ. ευρώ το 2020.

Το 2021 η διοίκηση της Oktabit ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς για προϊόντα τεχνολογίας και διασφάλισε την απαραίτητη επάρκεια, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παραγωγή των προϊόντων αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο. “Το 2021 ήταν μια χρονιά με σημαντικές προκλήσεις, δεδομένων των μέτρων αντιμετώπισης της COVID-19. Μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση το ότι αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τις προκλήσεις αυτές και ανταποκριθήκαμε  με συνέπεια στις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας. Στο κατώφλι των 30 χρόνων επιτυχημένης παρουσίας της εταιρίας μας στην Ελληνική αγορά, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την διαχρονική αναπτυξιακή μας πορεία. Και εμείς με την σειρά μας ευχαριστούμε για την υποστήριξη των συνεργατών μας και αναγνωρίζουμε την συμμετοχή του προσωπικού μας και σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι”, σημείωσε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here