Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με κέρδη την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο +0,90% στις 891,30 μονάδες, κρατώντας επαφή με τα υψηλά των 900 μονάδων, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα.

Στα σημαντικά νέα της αγοράς, η τιμή της Aύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Lamda Development (ΛΑΜΔΑ) που ορίστηκε στα 6,70€ (1,2 νέες/1 παλιά) σηκώνοντας σημαντικό όγκο συναλλαγών και ο ΟΤΕ που συνεχίζει να κινείται σε νέα υψηλά έτους απροβλημάτιστα.

Ο ΟΠΑΠ από την άλλη έπιασε και πάλι το 10€ μιας και απομακρύνθηκε αισθητά από την δημόσια πρόταση.

Ο Μytilineos κατάφερε να σηκώσει από την αγορά 500 εκατομμύρια με επιτόκιο κοντά στο 2,5% με την εταιρία να σημειώνει σημαντική επιτυχία και σημαντική έξοδο στις ξένες αγορές ομολόγων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ΓΕΚ διατηρεί επαφή με τα υψηλά της περιμένοντας νέα από το καζίνο ενώ ο ΤΙΤΑΝας αργά και βασανιστικά κάνει προσπάθεια να δοκιμάσει και πάλι το πολύ σημαντικό επίπεδο του 1930 πλέον.

  • Θυμίζουμε πως τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, τα βιβλία των ξένων θεσμικών κλείνουν τέλος του μήνα και όπως όλα δείχνουν στο κομμάτι της Ελλάδας θα έχουν σημαντικό Bonus από τις φετινές αποδόσεις.

Στην τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 66,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,58 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,29%, στις 2.230,21 μονάδες, ενώ στο +0,04% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.219,27 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,18% στις 900,73 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,68%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,45%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 0,56%. Στο ταμπλό, η Alpha Bank έκανε στο τέλος της διαφορά, με το +4,71% που σημείωσε, με την Εθνική και την Coca Cola να ολοκληρώνουν με άνοδο 2,81% και 2,37% αντίστοιχα.

Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Titan, ΟΠΑΠ και Βιοχαλκο. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, ΕΧΑΕ, Φουρλής, Motor Oil, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Eurobank, Σαράντης και Cenergy, με την Jumbo να ολοκληρώνει στο -1,39%.

Η Lamda Development, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι η τιμή των νέων μετοχών στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι στα 6,70 ευρώ ανά μετοχή, με αναλογία 1,2 νέες/1 παλαιά, έκλεισε με απώλειες -3,01% στα 7,73 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here