Εν μέσω θετικών αλλά και αρνητικών ειδήσεων το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την τετραήμερη αργία.
Από τη μία πλευρά η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s κατά μία κλίμακα σε ΒΒ+– μόλις μία από την περίφημη “επενδυτική βαθμίδα”.
 Εξέλιξη αναμφίβολα θετική, που υπό άλλες συνθήκες θα προϊδέαζε για συνέχιση της ανόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο το πιθανότερο με οδηγό τις τράπεζες.
Έτσι κι αλλιώς ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών “τρέχει” με +20,24% από την αρχή του έτους, έναντι 5,63% του ευρωπαϊκού EuroStoxx Banks.
Είναι όμως, από την άλλη το γενικό ξεπούλημα στις αγορές μετοχών, ομολόγων απόρροια της επιθετικότερης πολιτικής, που ενεργοποιεί η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα Fed, με τον επικεφαλής της Jerome Powell να αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο για αύξηση του επιτοκίου περισσότερο από 50 μονάδες βάσης.
Οι ανησυχίες για επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας, οι προειδοποιήσεις για ύφεση στις ΗΠΑ, η επάνοδος του πανδημικού και των lockdowns σε Σαγκάη και Πεκίνο δημιουργούν πτωτικό μείγμα, με τις αγορές μετοχών, ομολόγων να διορθώνουν, το πετρέλαιο σε χαμηλά τριμήνου, το δολάριο σε υψηλά διετίας κ.ο.κ με ότι αυτό συνεπάγεται και για το ελληνικό χρηματιστήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here