διοίκηση της Lavipharm έπεισε τους παλαιούς μετόχους να δεχθούν μια τεράστια αύξηση κεφαλαίου. Έπεισε σοβαρούς επενδυτικούς οίκους να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου των 51 εκατ. Ευρώ και έπεισε σοβαρά στελέχη της αγοράς, να εργαστούν για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου αλλά υλοποιήσιμου Business Plan.

Το σημαντικότερο είναι ότι προς το παρόν δείχνει ότι πείθει και την χρηματιστηριακή αγορά.

Η μετοχή βγήκε από επιτήρηση την επόμενη μέρα της oλοκλήρωσης της Αύξησης Κεφαλαίου και αμέσως μετά πιθανότατα προσέλκυσε θεσμικά κεφάλαια που δεν μπορούσαν να μπουν στην διαδικασία αύξησης κεφαλαίου λόγω επιτήρησης.

Η αύξηση κεφαλαίου έγινε στην τιμή των 0,34€ έχοντας ήδη μοιράσει υπεραξίες +38% .

Το business plan στηρίζεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων του εξαγοραζόμενου διαδερμικού προϊόντος (patch) χορήγησης της δραστικής ουσίας κλονιδίνης για την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, προϊόν που θα επαναλανσαριστεί στην Ιταλία και θα διατεθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την εταιρεία παραγωγής γενοσήμων Zentiva, η Lavipharm τα επόμενα τρία χρόνια θα προωθήσει στην αγορά 20 φαρμακευτικά προϊόντα, υποστηρίζοντας πως οι πωλήσεις, από 4,9 εκατ. το 2022, θα φθάσουν τα 18 εκατ. το 2026.

Η Lavipharm θα προχωρήσει σε παραγωγικές επενδύσεις και σε έρευνα και ανάπτυξη, με τη διοίκηση να εκτιμά πως θα λανσάρει 7 νέα προϊόντα.

Παράλληλα στοιχηματίζει πολλά  και στη στρατηγική συνεργασία με την Tikun Europe για τη διανομή στην ελληνική αγορά των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης της εταιρείας…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here