Την επιθυμία της να πουλήσει μετοχές ύψους έως 1 δις δολάρια εξέφρασε η χρεοκοπημένη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz μετέδωσε η Wall Street Journal επικαλούμενη δηλώσεις δικηγόρων της εταιρείας.

Στόχος είναι να επωφεληθεί από το πρόσφατο ράλι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι δικηγόροι είπαν στο δικαστήριο πως η άνοδος της τιμής της μετοχής “παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία”. Η Hertz θέλει επίσης την άδεια να εξέλθει από συμβόλα leasing 144.372 οχημάτων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στις 22 Απριλίου η Hertz ανακοίνωσε την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, μια διαδικασία που αφορά τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι κύριες διεθνείς περιφέρειες, στις οποίες επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτή τη λεγόμενη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουγούνται από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία παραλύει την οικονομία.

Η προσφυγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here