Για 20ή συνεχόμενη χρονιά, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνει τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2022 σε συνεργασία με την ethosEVENTS και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού.

Τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ αναγνωρίζονται από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα ως ένας καταξιωμένος θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών. Πρωτοπόρος στην έγκυρη και εις βάθος ενημέρωση στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό γίγνεσθαι, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ καινοτόμησε το 2003 εισάγοντας τη διοργάνωση των συγκεκριμένων βραβείων στη χρηματιστηριακή αγορά.

Στην επέτειο των 20 χρόνων τους, τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ γιορτάζουν με ανανεωμένο προφίλ και με την προσθήκη νέων κατηγοριών βράβευσης, αλλά διατηρώντας την ίδια προσήλωση στην ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η λαμπερή τελετή #hraw22, διεξήχθη την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος τόνισε ότι “πλούτο παράγουν σε όλες τις οικονομίες οι επιχειρήσεις”.

“Σημαντικό για εμάς να παραδειγματιστούμε από τα Επιχειρηματικά Βραβεία και ως Επιμελητήριο κάνουμε προσπάθειες ανάδειξης των επιχειρήσεων” τόνισε.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδη τόνισε: “Και αυτές οι εκλογές κρίνονται στην οικονομία. Στην πανδημία περάσαμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης 17 τροπολογίες υπέρ των επιχειρήσεων, αλλά χρέος μου είναι να βλέπω και τα στραβά. Δεν θυμάμαι υπουργό, εδώ και 22 χρόνια, που να μην λέει ότι όλα είναι τέλεια. Οφείλω ως εκλεγμένος πρόεδρος να βλέπω και να λέω ποια είναι η εικόνα της οικονομίας”.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

-Δεν μπορεί να λέμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τόση ακρίβεια.

-Πρέπει να πούμε ότι αυξήθηκε το ιδιωτικό χρέος 

-Χρέος 1 δισ. στις εταιρείες ενέργειας. 

-Υπάρχει ανάπτυξη, αλλά δεν αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων.

Τέλος επεσήμανε ότι: “Η οικονομία θέλει χαμηλούς τόνους. Θα παρουσιάσουμε πρόταση ώστε να αλλάξει ο τρόπος διανομής κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Θα αποδείξουμε ότι υπάρχει τρόπος να πάνε πόροι σε περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς υπάρχει φόβος εξαφάνισης των ΜμΕ επιχειρήσεων. Ό,τι καλό γίνεται πάντα θα το αναφέρω, αλλά υπερασπίζομαι το μέλλον των ΜμΕ επιχειρήσεων. Εφόσον το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπιστεί, η «ψαλίδα» μεταξύ μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Σε αυτή την κατεύθυνση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ήδη προγραμματίζει την εκπόνηση μελέτης, η οποία θα αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Μια μελέτη, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τον εντοπισμό προβλημάτων και δυνατοτήτων και την κατάρτιση συγκεκριμένου πλάνου δράσης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ