Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός ελληνικών startups επιχειρηματικού λογισμικού (enterprise software) επιλέγονται με επιτυχία ως προμηθευτές μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο. Μελέτη της Marathon Venture Capital αποσκοπεί να τις αναδείξει, υπογραμμίζοντας τα χαρακτηριστικά και τις θετικές τους προοπτικές. Η έντονη δυναμική που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία κρίσιμη μάζα – σήμερα, δημιουργούνται περισσότερες ελληνικές startups από ποτέ, με τη φιλοδοξία και τα εχέγγυα να αποκτήσουν πελάτες αυτού του βεληνεκούς.

Η υποστήριξη εταιρειών αυτού του βεληνεκούς προϋποθέτει

  • συνδυασμό ταλέντου, προϊόντων και διαδικασιών παγκόσμιας κλάσης που ανταποκρίνονται στις υψηλότερες προδιαγραφές.

Κατ’ επέκταση, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις startups αναπτύσσουν τις τεχνικές και λειτουργικές δεξιότητές τους καθημερινά, οι ιδρυτές τους γίνονται περισσότερο φιλόδοξοι, και το προφίλ της ελληνικής startup βιομηχανίας βελτιώνεται στα μάτια επενδυτών και αγοραστών.

Η ελληνική startup βιομηχανία μεγαλώνει διαρκώς, και οι επιχειρήσεις που απευθύνονται σε εταιρικούς πελάτες συνεισφέρουν μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης.

Η Marathon Venture Capital κατέγραψε σε μελέτη της 20 ελληνικές εταιρείες enterprise software που παρέχουν τα προϊόντα τους σε εταιρείες που απαρτίζουν το Fortune Global 2000, την λίστα με τις 2000 μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, μαζί με μερικούς από τους περισσότερο επιφανείς πελάτες τους. Η μελέτη περιλαμβάνει εταιρείες που ιδρύθηκαν πρόσφατα, στην πλειονότητα τους την τελευταία δεκαετία, και διατηρούν σημαντικό τμήμα του προσωπικού τους στην Ελλάδα – περιλαμβανομένου τμήματος έρευνας και ανάπτυξης. Η λίστα, σύμφωνα με την Marathon Venture Capital, δεν είναι εξαντλητική, ωστόσο είναι απόλυτα ενδεικτική:

Μία πιο κοντινή ματιά αναδεικνύει, για παράδειγμα, τα εξής:

  • Η πλατφόρμα μάρκετινγκ της πιο πολύτιμης εταιρείας στον κόσμο.
  • Η μηχανή προσλήψεων του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού αερομεταφορέα.
  • Η πλατφόρμα εκπαίδευσης των εργαζομένων της μεγαλύτερης αλυσίδας εστιατορίων στις ΗΠΑ.
  • Η πλατφόρμα προσφορών και συμβολαίων του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου της Αμερικής.
  • Η υποδομή δεδομένων πραγματικού χρόνου των μεγαλύτερων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών στην Ευρώπη.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα υποστηρίζονται από enterprise software made in Greece! Επίσης, τα παραπάνω αποτελούν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου, καθώς οι περισσότερες σχέσεις πελατών-προμηθευτών αυτού του μεγέθους δεν γίνονται δημόσια γνωστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here