Το poison pill (χάπι-δηλητήριο) στην γλώσσα της Wall Street είναι μια συνθηματική ορολογία που αναφέρεται στην αμυντική στρατηγική που εφαρμόζουν συχνά όσοι διοικούν εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις και αισθάνονται ότι απειλούνται από διάφορους ακτιβιστές επενδυτές ή κάποιους ανταγωνιστές οι οποίοι αγοράζουν επίτηδες μετοχές της εταιρείας τους, με σκοπό να αποκτήσουν σημαντικά μειοψηφικά δικαιώματα και να τους δυσκολέψουν το έργο.

  • Μόλις διαπιστώσουν τον κίνδυνο, οι εισηγμένες επιχειρηματίες είτε αγοράζουν μερίδια της εταιρείας τους από το χρηματιστήριο είτε -ακόμη καλύτερα- ζητούν από φίλους τους επενδυτές να αγοράσουν αυτοί μετοχικά μερίδια ώστε να αντιμετωπίσουν την επίθεση των ακτιβιστών.

 

Πριν από λίγες μέρες, η ναυτιλιακή κοινότητα είδε με έκπληξη τον CEO της Costamare, Κωστή Β. Κωνστακόπουλο,   να γνωστοποιεί ότι εξασφάλισε το 5,1% τη Seanergy Maritime Holdings, του Σταμάτη Τσαντάνηπερίπου 1,020 εκατομμύρια μετοχές.

 

Η  Seanergy Maritime Holdings είναι εισηγμένη στην Wall Street αλλά είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Γλυφάδα την οποία κάποτε είχε ο Βίκτωρ Ρέστης, κατόπιν παραχώρησε στην αδελφή του και τελικά πέρασε στα χέρια του κ. Τσαντάνη.

  • Στην ελληνική αγορά, σήμερα κυκλοφορούν πολλές πληροφορίες για εισηγμένους επιχειρηματίες που έχουν ήδη ενεργοποιήσει το «χάπι-δηλητήριο» γιατί τώρα τελευταία στην αγορά μας κυκλοφορούν πολλοί επίδοξοι ακτιβιστές …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here