Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αγορές στην Ασία με τους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, αναμένοντας παράλληλα τις κρίσιμες αποφάσεις της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας για τα επιτόκια.

Η ανησυχία στους κόλπους των επενδυτών μεγάλωσε χθες καθώς το Reuters μετέδωσε ότι το πρώτο σκέλος της συμφωνίας ενδεχομένως να μην είναι έτοιμο για να υπογραφεί στο πλαίσιο της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στη Χιλή τον επόμενο μήνα. “Ο στόχος μας είναι να υπογραφεί στη Χιλή. Ωστόσο, ορισμένα κείμενα δεν είναι έτοιμα”, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters.

Από την άλλη πλευρά, το Πεκίνο εξαπέλυσε κατηγορίες προς τις ΗΠΑ για εκφοβισμό αναφορικά με την προτεινόμενη απαγόρευση σε κινεζικό τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε αμερικανικά δίκτυα.

Οι επενδυτές περιμένουν την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed σήμερα το απόγευμα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,45% και ο Shenzhen Composite χάνει 0,9%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολισθαίνει 0,6%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 0,4% και 0,3% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here