Συνεχίζεται η κατάργηση θέσεων εργασίας από τη γιγαντιαία βρετανική τράπεζα HSBC, αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Financial Times», μόλις δύο μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση περί κατάργησης 4.000 θέσεων εξαιτίας του Brexit.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νέες απολύσεις αφορούν κυρίως σε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και εγγράφονται στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας μείωσης του κόστους, όπως εξήγγειλε ο νέος επικεφαλής της, Νοέλ Κουίν.

«Γνωρίζαμε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για το ζήτημα του κόστους λειτουργίας μας, η σημαντικότερη συνιστώσα του οποίου αφορά στους εργαζομένους» δήλωσε ανώνυμη πηγή που πρόσκειται στη διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με τους «Financial Times».

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη κατάρτιση μοντέλου» συνέχισε, κρίνοντας πως η διεύθυνση της HSBC διερωτάται «γιατί έχουμε τόσο κόσμο στην Ευρώπη, ενώ έχουμε διψήφια κερδοφορία σε ορισμένες περιοχές της Ασίας».

Και άλλες μεγάλες τράπεζες προσπαθούν επίσης να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη.

Οι αμερικανικές JPMorgan Chase και Wells Fargo αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία τους το 2019, που συνδέονται με τα επιτόκια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο προχωρούν σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τους αντιδρώντας στις προοπτικές εξασθένισης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Τον περασμένο μήνα η Commerzbank, η δεύτερη σε μέγεθος γερμανική τράπεζα, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να καταργήσει 4.300 θέσεις εργασίας -περίπου το ένα δέκατο του εργατικού δυναμικού της- και ότι θα κλείσει περίπου 200 υποκαταστήματά της στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής της.

Η Deutsche Bank καταργεί 18.000 θέσεις εργασίας, ενώ η Société Générale 1.600.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here