Με την Κίνα να είναι έτοιμη να μειώσει τους δασμούς σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα, μεταξύ αυτών αυτοκίνητα και γεωργικά προϊόντα, και τις ΗΠΑ, από την πλευρά τους, να είναι αποφασισμένες να άρουν τους τιμωρητικούς δασμούς που επέβαλαν, με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ, σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα μέσα στο 2018, οι αγορές τόσο σε Ασία όσο και σε Ευρώπη καταγράφουν ανοδική πορεία.

Στο ταμπλό, ο δείκτης EuroStoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,31%, με τον γερμανικό DAX να “κερδίζει” 0,20% και τον γαλλικό CAC να κινείται πιο ισχυρά, με άνοδο 0,59%. Ο βρετανικός FTSE 100, εξάλλου, κινείται με κέρδη 0,72%.

Στην Ευρώπη, τα βλέμματα στρέφονται στο κατά πόσο η έξοδος – με ή χωρίς συμφωνία – θα λάβει πράγματι χώρα στις 29 Μαρτίου

Αντίθετα, στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί ελαφρά κατά 0,17%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 αναζητά κατεύθυνση, με οριακή άνοδο 0,02%.

Σε επίπεδο μετοχών, εκείνη της Daily Mail and General Trust κινείται κοντά στην κορυφή των ευρωπαϊκών δεικτών, με άνοδο άνω του 4%. Τα κέρδη της οφείλονται στην ανακοίνωση επιστροφής 1,19 δισ. δολαρίων στους μετόχους της.

Η βρετανική πολυεθνική Rotork, αντιθέτως, βρίσκεται κοντά στο ναδίρ, με πτώση άνω του 6%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το 2018, με τα έσοδά της να εμφανίζονται χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Μεγάλη πτώση σημειώνει και η μετοχή της Nordea Bank, της τάξης του 4%,  μετά τις πληροφορίες ότι σε εκπομπή της φινλανικής τηλεόρασης θα προβληθούν ισχυρισμοί περί ξεπλύματος χρήματος  μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ίδια η NB δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία.

Άλμα στην Ασία

ΗΠΑ και Κίνα “βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο για τη σύναψη οριστικής εμπορικής συμφωνίας”, με το Πεκίνο να προσφέρει μείωση δασμών σε αμερικανικά προϊόντα, το φάσμα των οποίων κινείται από χημικά έως αυτοκίνητα, όπως δημοσιεύει η Wall Street Journal. Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ προτίθενται να ακυρώσουν μεγάλο μέρος, αν όχι το σύνολο των τιμωρητικών δασμών που επέβαλαν σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα το 2018.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 1,04% στις 21.828 μονάδες, ενώ ο νοτιοκορεατικός KOSPI είχε απώλειες 0,22%, στις 2.190,66 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,60%, στις 28.986 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai σημειώνει άνοδο 1,12%, στις 3.027,58 μονάδες, ενώ ο Shenzen κερδίζει – με άλμα – 2,36% στις 9.384,42.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX200, σημείωσε κέρδη 0,40%, στις 6.217,40 μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here