Στοχεύοντας στη διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας αλλά και στην ανάδειξη και συμβολή της εξειδίκευσης νέων πτυχιούχων σε τομείς που ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς λανσάρει το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας “Project Future”.

Σε παρουσίαση του προγράμματος που έγινε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Χρήστος Μεγάλου τόνισε πως “με το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει στην ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και την συνδέει με την αγορά εργασίας. Στην ουσία, επιχειρούμε να γεφυρώσουμε την απόσταση μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και των επιχειρήσεων που ζητούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί, ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας που τους ταιριάζει και ταυτόχρονα δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο”.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, επισημαίνοντας την μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος.

Πως υλοποιείται το πρόγραμμα –  Εκπαίδευση – Εφαρμογή στην αγορά εργασίας

Οι συνέργειες με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, μέσω του προγράμματος, δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.

Το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneratιοn Academy.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα περάσουν από συνεντεύξεις με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με συμβάσεις εξάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: Οκτώβριος 2018 και Μάρτιος 2019. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας. Η κατάθεση αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο ξεκινά σήμερα 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα www.projectfuture.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here