Πιέσεις από τις αρνητικές διαθέσεις των διεθνών αγορών συνεχίζει να δέχεται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας αδυναμία να ανατρέψει τη διόρθωση τίτλων που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,68% στις 829,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.113,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,95% στις 905,33 μονάδες.

Την ίδια ώρα, απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο κλίμα διστακτικότητας που έχει διαμορφωθεί στις αγορές μετά την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve την Τρίτη στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Fed θα επιστρέψει σήμερα στο Κογκρέσο για να καταθέσει στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, συγκεντρώνοντας και πάλι τα βλέμματα της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας.

Η προηγούμενη ομιλία του Jerome Powell επανάφερε στο προσκήνιο τις εκτιμήσεις ότι η ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα οδηγήσει την κεντρική τράπεζα να πραγματοποιήσει φέτος περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων απ’ ό,τι σχεδίαζε αρχικά, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Στο ταμπλό τώρα, απώλειες που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι Πειραιώς, ΕΕΕ, Grivalia, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Εθνική και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Λάμδα, Aegean, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Folli Follie, Τιτάν, ΔΕΗ,ΟΤΕ και Alpha Bank.

Μόνο η Βιοχαλκο δείχνει σαφή διαφοροποίηση από το γενικό αρνητικό κλίμα, καθώς σημειώνει κέρδη 1,85%, με τον ΟΠΑΠ να ακολουθεί με το “επισφαλές” +0,60%. Χωρίς μεταβολή οι Jumbo, ΟΛΠ και Σαράντης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here