Στην Ελλάδα δεν εμπιστευόμαστε τις εξωδικαστικές διαδικασίες, ανέφερε η κυρία Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο 2nd NPL Summit (#npl19 – http://npl.ethosevents.eu), σχετικά με την λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Όπως σημείωσε, είχαμε υψηλές προσδοκίες για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό: «1200 αιτήσεις έχουν κατατεθεί, αλλά.. τι παρατηρείται; Μεγάλη γραφειοκρατία και απογοήτευση, καθώς οι οφειλέτες πίστεψαν πως θα είχαν πολύ μεγάλο κούρεμα, ενώ οι τράπεζες πίστευαν πως θα απέδιδε το business plan».

«Προσωπικά, είμαι η τελευταία που θα υποστηρίξει τους πλειστηριασμούς συνολικά, είναι λάθος που από τα γκισέ των τραπεζών πήγαμε στα δικαστήρια», ανέφερε η κυρία Απαλαγάκη, επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητες οι εταιρείες διαχείρισης.

«Να φύγουμε από την λογική να πάμε σε πλειστηριασμούς –πρέπει να τα βρούμε με δανειολήπτες με μια χρυσή τομή ώστε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Οι διαχειριστές θα μπορούν σιγά σιγά να προωθήσουν τις δραστηριότητες τους, αφού δεν έχουν βαρίδια, αγκυλώσεις του παρελθόντος ή των υποχρεώσεων που έχουν οι τράπεζες», τόνισε η κυρία Απαλαγάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here